Filmrecensioner

För mycket honung i Puh-pedagogik

Av: 

Jens Peterson

Nalle Puh visar Ewan McGregor lyckan med en röd ballong.
Nalle Puh visar Ewan McGregor lyckan med en röd ballong.

FILM

Betyg: 2 av 5 plus

Christoffer Robin & Nalle Puh

Regi Marc Foster, med Ewan McGregor, Hayley Atwell, Bronte Carmichael, Mark Gatiss.

DRAMA Är du en vuxen som arbetar så mycket att du glömt din barndoms leksaker? Och du har inte tid att leka med din dotter?
Då är det här filmen för dig. Du har inte förstått Det Viktiga I Livet.
Men tyvärr lär du inte läsa det här och än mindre lär du gå och se en film med gosedjur. De barn som vill se uppstoppade nallar prata svenska är knappast intresserade av en övertydlig predikan vänd till medelålders män.
Annars är det en tekniskt utmärkt film. Nalle Puh, Nasse, I-or, Tiger och de andra i Sjumilaskogen är fint levandegjorda, visuellt troget A A Milnes böcker. Vi ser dem med lille Christoffer Robin innan han skickas på internatskola. Snyggt illustrerade boksidor berättar snabbt i starten. Vacker natur. Härliga ånglok.
Den vuxne Christoffer Robin (Ewan McGregor) blir en byråkratisk rationaliseringschef på ett företag som gör resväskor på 1940-talet. Är gift med fru och dotter, som han inte hinner med eftersom det är kris i företaget.
Men så dyker hans barndoms Nalle Puh upp. Upptagna pappan får nya perspektiv, vilket även en med mycket liten hjärna omedelbart förstår ska hända. Det tar dock oändligt lång tid innan det blir fart på filmen.
Böckerna om Nalle Puh, och Disneys första animerade, är originella och magiska. Den här filmen är förnumstigt förutsägbar. För mycket honung.

ANNONS EXTERN LÄNK

Köp din julmat i god tid och få 200kr rabatt på första köpet med koden "NY200" - klicka här!

Mat.se

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmrecensioner

Ewan McGregor

Nalle Puh