Blir första homosexuella superhjälten – på vita duken

1 av 4
FILM

Superhjältarna har dominerat biograferna det senaste decenniet.

Och alla har varit stöpta i samma form – fram tills nu.

I nyinspelningen av 90-talsserien ”Power rangers” får biobesökarna lära känna den första öppet homosexuella superhjälten.

I serietidningsvärlden finns det flera exempel på superhjältar som är gay. Men på vita duken har de lyst med sin frånvaro.

Nu avslöjar Dean Israelite, regissören till ”Power rangers” att en av hjältarna i nyinspelningen är homosexuell. I det här fallet den så kallade gula rangern Trini, som spelas av Becky G.

– Med filmen säger vi att det är okej. Att alla barn måste äga rätten till vem de är, säger han till Hollywood reporter.

Trakasserades för att han var gay

Förutom att det är historiskt beslut, är det även ett speciellt ögonblick i ”Power rangers”-franchisen. I den kultförklarade originalserien från 1990-talet hade David Yost en av huvudrollerna. Skådespelaren, som är öppet homosexuell, har tidigare berättat att han mobbades och trakasserades under inspelningen på grund av sin sexualitet, vilket till sist fick honom att lämna serien.

Han tar emot dagens nyhet med glädje.

– Jag tycker det är fantastiskt för alla hbtq-fans, säger han till toofab.com.

– Det visar hur långt vi har kommit de senaste 25 åren.

Första homosexuella Disney-karaktären

Nyligen avslöjade Disney att en av karaktärerna i spelfilmen ”Skönheten och odjuret” är gay, den första Disney-karaktären någonsin. Beskedet fick många att jubla, samtidigt som det fanns de som ville bojkotta filmen.

David Yost hoppas att det inte blir samma bakslag för ”Power rangers”.

– Jag vill verkligen uppmuntra alla att öppna sina hjärtan.

”Power rangers” har svensk biopremiär 7 april.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hollywood

Film