Yohio

Yohio gör svenska huvudrollen i japansk animesuccé

Av: 

Mathilde Albinsson

FILM

”Your Name” har blivit en supersuccé i Japan.

I april får filmen premiär på svenska biografer.

Och de svenska rösterna görs av Yohio och Nova Miller, uppger TriArt Film.

Animesuccén ”Your Name” kommer till de svenska biograferna i vår. Huvudkaraktärernas röster görs av Yohio och Nova Miller.

– Det här betyder mycket för mig personligen, för jag har alltid velat dubba japansk anime. Jag har velat testa sedan jag var liten. Det var en stor dröm som blev sann. Så det känns väldigt roligt. Jag har nämnt det för några japanska vänner och de är ju helt lyriska. Den är verkligen megastor i Japan, säger Yohio till Nöjesbladet.

”Your Name” är ett sci-fi-drama som handlar om Taki från Tokyo som drabbas av intensiva drömmar, som tar honom till en okänd plats och in i en främmande kropp. Taki ser stundtals världen genom småstadstjejen Mitsuhas ögon.

Största animesuccén

Filmen har hyllats av kritiker världen över och legat etta på biotoppen i Japan i över 10 veckor. Den är också den största animesuccén någonsin internationellt sett. I Japan är det den mest framgångsrika filmen efter ”Spirited Away”.

Artisten, låtskrivaren och Melodifestival-stjärnan Yohio debuterade som skådespelare i tv-serien ”Jordskott” och hörs som en av huvudkaraktärerna i Disneyfilmen ”Insidan ut”. Nu fortsätter han sin skådespelarbana när han gör rösten till Taki i den den hyllade filmen ”Your name”.

Hans motskådespelare Nova Miller, gör rösten till Mitsuha i filmen. Nova Miller är stjärnskottet som upptäcktes som 12-åring och fick ett skivkontrakt som 13-åring. Hon har John Legend som mentor och spås en internationell karriär.

”Your Name” får premiär på svenska biografer 12 april i år.

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Yohio: ”Jag är ingen Bolibompa-artist”
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Yohio

Nova Miller

Film