Animerat äventyr som lär ge pk-hatare hjärtinfarkt

”En annorlunda värld” rymmer underhållande action, fantasi – och medvetenhet

”En annorlunda värld”
”En annorlunda värld”

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

En annorlunda värld

Regi Don Hall och Qui Nguyen, med svenska röster av Tousin Chiza, Dinah Yonas Manna, Ayla Kabaca


FILMRECENSION. Disney tar ut svängarna i äventyr där tre generationer ur samma familj utforskar en ny värld.

ANIMERAD BARNFILM. Affischen signalerar dussinäventyr, men filmen imponerar och överraskar från start. Berättelsen om tre generationer ur familjen Clyde rymmer inte bara underhållande dialog, fantasivärldar och action, utan också en medvetenhet som genomsyrar allt från handling till olika kroppar och sorter.

Att så många berättelser för barn i dag handlar om starka tjejer och kvinnor är fantastiskt, men mjuka män och pojkar är fortfarande en bristvara. Båda sorter finns här. Där min generations pojkar fick spisa "Närkontakt av tredje graden"-filmpappor som ratade familj för äventyr, får nya här en som gör tvärtom.

Hatar man allt som är pk vad gäller könsroller, HBTQ+- och klimatfrågor lär "En annorlunda värld" orsaka hjärtinfarkt, men andra som har eller kan låna en unge att gå med borde utan tvekan. Det är fint att se annars så våldsamt och obegripligt fega Disney göra något sådant här. 


Visas på bio.


Glöm inte att gilla Aftonbladet FILM på Facebook och följa oss på Instagram och Twitter för nyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

Publisert:

LÄS VIDARE