Så blir nya ”Yrrol”

avLinn Elmervik

1 av 6
Ur Yrrol

Uppföljaren till ”Yrrol” har fått ett namn.

I ”Lyrro – Ut & Invandrarna” återvänder huvudrollsinnehavarna Suzanne Reuter, Johan Ulveson och Claes Månsson.

De får sällskap av Björn Gustafsson och Nour El Refai.

”Yrrol - en kolossalt genomtänkt film” spelade in miljoner när den hade premiär 1994. Regissören och manusförfattaren Peter Dalle har pratat om en uppföljare i flera år – nu är en filmtitel och rollista äntligen satt.

”Lyrro – Ut & Invandrarna” har biopremiär 2018 och blir en fristående uppföljare till ”Lorry”. I rollerna syns Suzanne Reuter, Johan Ulveson och Claes Månsson, som utgjorde kärntruppen i den första filmen. De får sällskap av komikerna Björn Gustafsson och Nour El Refai.

”Nu samlas det gamla gänget med tillskott för en nutidsbetraktelse efter människors längtan efter lite grönare gräs”, skriver produktionen i ett pressmeddelande.

”Mer sammanhållen”

Producerar gör Patrick Ryborn, som tidigare samarbetat med Dalle i komedin ”Skenbart”.

Senast 2016 berättade Peter Dalle om sina planer på att göra en ny ”Yrrol”-film i SVT:s ”Sommarkväll med Rickard Olsson”.

– Jag hoppas det. Det finns ett manus för en film som är betydligt mer sammanhållen än ”Yrrol”. Den handlar om människor som flyr från Sverige till Nordafrika för att bli smala och bruna. Och människor som flyr ifrån Nordafrika för att de är plågade av solen och hungriga. Sedan får man följa de här, sa han då.

ARTIKELN HANDLAR OM