Sissela Benn

Sune och familjen Anderssons småtrista midsommar

”Sune – uppdrag midsommar” lever inte upp till förväntningarna

Av: 

Emma Gray Munthe

”Sune – Uppdrag midsommar”
”Sune – Uppdrag midsommar”

FILM

Betyg: 2 av 5 plus

Sune – Uppdrag midsommar

Regi Erland Beskow, med Elis Gerdt, Sissela Benn, Fredrik Hallgren, Baxter Renman, Lily Wahlsteen, Tea Stjärne, Olle Sarri, Sanna Sundqvist


FILMRECENSION I senaste filmen om Sune och hans familj ska midsommar firas – och det blir förstås inte helt som de tänkt sig.

FAMILJEFILM Familjen Andersson är på väg mot Myshult för att fira midsommar i en nyss ärvd stuga. Tjafs och baksäteskörning, och en nydumpad Sune i baksätet. Det blir ett firande med komplikationer och igenkänning, förstås. 

De två senaste "Sune"-filmerna – "Sune vs Sune" och "Sune – Best man" – har inneburit ett otroligt uppsving jämfört med föregångarna. Regisserade och medskrivna av Jon Holmberg och med ett nytt gäng skådespelare har de placerat sig bland de bästa svenska komedierna på senaste år, och har med ledigt och lekfullt självförtroende svingat mellan slapstick, värme, blinkningar åt andra filmer och absurda inslag. (Att man överhuvudtaget kan hitta på något så roligt som när Sven Björklunds musiklärare klipper av sig hästsvansen?! Obegripligt.)

I jämförelse är "Sune – Uppdrag midsommar" både fattigare och tröttare. Ny regissör och nya manusförfattare har åstadkommit en halvstadig axelryckning, helt utan extravaganser och med ansträngt upplägg. Sissela Benn och Fredrik Hallgren är fortfarande bra som Sunes föräldrar ocn barnskådespelarna gör väl vad de ska, men energin saknas. Man saknar också Sven Björklund, och de har på ett nästan märkvärdigt sätt sorgligt slösat bort Sanna Sundqvists komiska talang i en biroll. Synd på så rara och roliga ärtor!

Visas på bio.

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

GUIDE: 10 filmer slåss om tyngsta statyetten

ÄMNEN I ARTIKELN

Sissela Benn

Sanna Sundqvist

Fredrik Hallgren

Film

Filmrecensioner