Mejla

Stefan Hedmark

Första titt på Stallones ”Escape plan 2”

Arnold Schwarzenegger hoppar över uppföljaren

Publicerad:

TRAILER. I Mikael Håfströms actionthriller ”Escape plan” (2013) bröt sig Sylvester Stallone in i ett fängelse för att frita Arnold Schwarzenegger.

Klarar sig uppföljaren utan Arnie och den svenske regissören?

Nya filmen heter ”Escape plan 2: Hades” och återigen möter vi Ray Breslin (Sylvester Stallone), mannen som har gjort det till en konstform att bryta sig in i fängelser. Nu har en kollega kidnappats och placerats i ett superfängelse som kallas Hades – självklart måste Breslin frita honom.

Den här gången får han hjälp av ett riktigt muskelberg, Dave Bautista, som för svensk publik kanske är mest känd från ”Guardians of the galaxy”-filmerna. Förhoppningsvis kan han vara en ny, fräsch ingrediens i konceptet.

1 av 2 | Foto: Summit
Sylvester Stallone i ”Escape plan 2”.

Gudarna ska veta att det kan behövas. Trailern har ingenting som är värt att höja på ögonbrynen för, varken vad gäller wisecracks eller fajter inne på kåken. Då kan nog Bautista fungera som en slags fattigmans-version av Dwayne Johnson.

I rollistan ser vi även 50 Cent och Jesse Metcalfe, om någon minns honom från ”Desperate housewives”. Det är oklart när filmen kommer till Sverige, men i USA släpps den som video on demand i juni.

Hur gick det för Mikael Håfström som gjorde första filmen? Jo, han har letat sig tillbaka till Sverige. Som Nöjesbladet berättade häromdagen kommer han i höst att spela in en filmversion av Thomas Quick-fallet, med David Dencik i huvudrollen.

avStefan Hedmark

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM