Nöjesbladet var på Star Wars galapremiär i London

avJens Peterson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

LONDON. Alla stjärnorna var där. Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill och de nya. Även veteranen Max von Sydow som har en roll i ”Star wars - the force awakens”.

Och George Lucas välsignade europapremiären med sin närvaro.

- George har sett filmen några gånger, säger Kathleen Kennedy. Han är mycket positiv. George tycker J J har gjort ett fantastiskt jobb.

J J Abrams är regissören/mansuförfattaren som gett Star wars-sagan nytt bioliv. Kathleen Kennedy är producenten som nu driver hela Lucasfilm-imperiet.

Hon är glad åt att filmen redan fått mycket positiva recensioner.

Det kallades Europapremiär på onsdagskvällen i London trots att Stockholm hann ha sin gala redan på tisdagen. I London hade Leicester square byggts upp till en spektakulär röd matta, läktare, filmdukar och en rymdscen.

– Bara den här galapremiären kostar nog mer än de 10 miljoner dollar ”Stjärnornas krig” gick på 1977, sa Mark Hamill. Mannen som nu återkommer som Luke Skywalker i mogen ålder.

Alla var där

Bland gästerna fanns också Mads Mikkelsen, Benedict Cumberbatch med fru, Stephen Fry, Queen-gitarristen Brian May och Simon Pegg som är stort Star wars-fan och varit rådgivare på filmen.

– Jag har aldrig sett en sådan här gigantisk premiär, sa den brittiske komikern.

George Lucas verkade lite tagen av all uppmärksamhet när han gick utmed raden av fans och skrev autografer på alla möjliga Star wars-prylar.

Max von Sydow berättade att han följt Star wars i många år.

– Det har varit en viktig och intressant del i min familj, sa han. Det är en berättelse som ger hopp, och det kan vi behöva.

Åkte till jobbet på en snöplog

Störst jubel mötte Harrison Ford, vars Han Solo har en viktig roll i ”Star wars – the force awakens”. Han Solo är den mest älskade av Star wars-figurerna, och Ford är den av skådespelarna som haft en väldigt framgångsrik karriär efter ”Stjärnornas krig”.

Jag frågade honom vad han kom ihåg av inspelningen av ”Rymdimperiet slår tillbaka” i Norge 1978.

– Jag minns den, det var väldigt kallt. Jag minns att jag åkte till jobbet på en snöplog, säger Harrison Ford och skakar på huvudet.

Han verkar tagen av fansens stora kärlek och hysterin kring den nya Star wars-filmen.  The force är tillbaka och har gett många en ny stund i rampljuset.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM