Daniel Craig om sin framtid som Bond

avJan-Olov Andersson

Nöjesbladet träffade Agent 007 i London

1 av 8
Daniel Craig.

LONDON. Nya James Bond-filmen ”Spectre” hyllas.

Samtidigt har Daniel Craig i en intervju sagt ”jag skär hellre upp mina handleder, än gör en Bond-film till”.

Hur är det, egentligen?

Nöjesbladet har ställt frågan direkt till agent 007…

Den 24:e officiella James Bond-filmen hyllas nästan unisont när den nu har premiärvisats för media i Storbritannien och USA.

Strax innan publicerades intervjun i Time Out där Daniel Craig, efter fyra filmer, milt sagt verkar väldigt trött på att vara agent 007.

Enligt vad Nöjesbladet erfar har det varit rätt och rättarting från producenternas sida med Daniel Craig, de var inte glada åt hans uttalanden. Och även om ingen nu vill uttala sig om det, så har det tidigare sagts att Craig har kontrakt för en film till.

På strålande humör

Under fredagen mötte hela Bond-gänget media från hela världen på lyxiga Corinthia Hotel i London.

Daniel Craig, som ibland kan vara lite småsur, tvär och på sin vakt, är på strålande humor och berättar glatt om actionscener i filmen, knäskadan han fick i en slagsmålsscen och annat kring inspelningen. Till sist måste jag därför ställa frågan:

I den där intervjun i Time Out verkar du ju trött på alltihop. Hur är det, hur blir det, egentligen, med dig som James Bond?

– Intervjun gjordes precis efter att vi hade avslutat inspelningarna. Åtta månaders slit var äntligen över. Ofta kul, men också väldigt jobbigt. Då var jag väldigt trött på att vara James Bond, ville inte ens tänka på det, säger Daniel Craig nu, som inte på något sätt hävdar att han har blivit felciterad i intervjun.

Hur känner du idag, då, om att göra fler Bond-filmer?

Han tänker länge innan han svarar.

– Ärligt talat vet jag inte. Just nu är jag inte alls sugen, närmast ska jag spela teater i New York våren 2016, det ser jag väldigt mycket fram emot. Det är möjligt jag känner annorlunda för Bond om någon frågar efter det.

Producenterna Barbara Broccoli och Michael G Wilson säger att de ännu inte har några konkreta planer för nästa Bond-film. Men att de räknar med Daniel Craigs medverkan.

– Han var trött och sliten när han gjorde den där intervjun. För mig är det självklart att han ska vara med, säger Barbara Broccoli.

Skurken: ”Tror att han slutar”

En som varken tror eller tycker att Craig ska återvända till rollen är, lite oväntat, skurken i ”Spectre”, Christoph Waltz, tidigare mest känd för de Oscars-belönade rollerna i Quentin Tarantinos ”Inglorious basterds” och ”Django Unchained”.

– Om du frågar om jag tror att Craig åter spelar 007 eller skär sig i handlederna, så vet jag inte vad jag ska svara. Kanske att han skär sig… (skratt)

– Daniel är en väldigt begåvad skådespelare, både som Bond och i andra roller. Men kanske är fem filmer för mycket, då blir man för alltid ”bara” James Bond i folks ögon. Kanske har han redan gjort för många Bond-filmer? Jag tror att han kanske slutar och det är nog ett bra beslut.

– Titta på Roger Moore. Har han gjort något vettigt framför kameran efter Bond-filmerna?

– Inte ens Sean Connery gjorde så mycket minnesvärt efter att han lade av som Bond.

ARTIKELN HANDLAR OM