Moore avfärdar rasistkritik

1 av 6 | Foto: Roger Moore.
FILM

Skådespelaren Roger Moore backar nu från sitt tidigare uttalande om att Idris Elba inte passar för att spela James Bond.

Uttalandet är taget ur sitt sammanhang och därtill felöversatt, menar Moore.

– Det är inte sant, skriver Moore på sitt Twitterkonto.

Sir Roger Moore, som gjorde rollen som James Bond mellan 1973 och 1985, uppgavs under lördagen ha gjort ett kontroversiellt uttalande.

I den franska tidningen Paris Match Magazine ska han ha sagt att framtida 007-skådespelare ska vara ”hel-engelska” – men ändå tycker han inte att Idris Elba, som är född och uppvuxen i London, är en realistisk kandidat, skriver aftonbladet.se via Daily Mail.

”Inte sant”

Men på söndagen skrev Moore på Twitter att uttalandet är taget ur sitt sammanhang och felöversatt.

”En intervju jag gjorde med Paris Match antyder att jag sa någonting rasistiskt om Idris Elba. Det är inte sant”, skriver han på Twitter.

I svar till en annan användare på Twitter skriver han att han svarade ja på frågan om Bond ska vara engelsk – men att det sedan citerades som om uttalandet gällde Idris Elba.

Uppgifterna om att Elba, mest känd för sin roll som Nelson Mandela, skulle vara aktuell som James Bond kommer bland annat från mejl som läckt från Sony Pictures, skriver Variety.