Swefilmer läggs ner

”Klart att vi har folk som letar efter dem”

Av: 

Matias Rankinen

FILM

”Johan Falk”-regissören efter Swefilmers husrannsakan: ”Förstår inte att de vågar”

”Johan Falk”-regissören Anders Nilsson har länge slagits mot fildelning.

Nu firar han triumfen mot Swefilmer – som utsatts för husrannsakan.

– Jag är förvånad över att folk fortsätter att våga utmana oss, säger han till Nöjesbladet.

Sajten Swefilmer, som visat film utan tillstånd, lägger ner efter att polisen gjort husrannsakan och häktat en administratör.

Nu firar Anders Nilsson, regissör till ”Johan Falk”-filmerna, en delseger i en kamp han fört länge.

– Jag är förvånad över att folk fortsätter att våga utmana oss genom att lägga upp filmer på illegala sajter och att själva tjäna pengar på det. De stjäl ju med andra ord tittarögonblick, och det är ju det som genererar intäkter. Det leder självklart till att vi måste slå tillbaka, säger han till Nöjesbladet.

– Folk tar oss inte på allvar när vi sa att vi kommer göra det. Sverige är ett litet land och vi har mycket lättare att hitta dem här i Sverige. Jag förstår inte att de vågar, men de är väl unga och okunniga, säger han.

”Klart att vi har folk som letar efter dem”

Och han menar det bokstavligt. På filmbolagen jobbar personer med att söka efter de som driver illegala sajter, enligt Anders Nilsson.

– Om någon stjäl från oss är det klart att vi har folk som letar efter dem, säger han.

– Har du sett filmen ”Livvakterna”? Det var den första filmen som tog upp det problemet, att när polisen inte har resurser så måste man ju själv leta upp de kriminella.

Han poängterar att det inte i första hand är de som tittar på illegal film han vänder sig emot, utan de som driver sajterna.

”Väldigt kriminell organisation”

– Det är ju väldigt kriminell organisation som tjänar mycket pengar på sin reklam och så vidare, och det tänker inte folk på, säger han.

Även politikerna får sig en syrlig släng av sleven. Anders Nilsson menar att de inte tagit tag i fildelningen för att de är rädda att tappa röster.

– Det är extremt fega politiker vi har i det här landet. Men de borde tänka efter, för de har i stort sett samtliga upphovsmän mot sig, säger han.

”Beck”-regissören: ”Filmbranschen i viss mån varit lite konservativ”

”Beck”-regissören Harald Hamrell säger att han tycker man ska betala för det man ser. Men han tycker också att industrin måste titta efter nya vägar att göra betalandet mindre krångligt.

– Där har ju kanske filmbranschen i viss mån varit lite konservativ och hållit kvar vid den gamla betalningsmodellen, men man bör kanske försöka fundera på att hitta nya vägar och ställa om på något sätt, säger han till Nöjesbladet.

ANNONS

Spana in Cerveras rea-sortiment online och klicka hem dina favoriter innan de tar slut!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

RÖSTA PÅ ROCKBJÖRNEN 2017
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Swefilmer läggs ner

Anders Nilsson (vd)