Vilket är ditt häftigaste minne från Arn-inspelningen?

FILM

Storfilmens stjärnor om sina bästa minnen

1 av 4 | Foto: Joakim Nätterqvist, Sofia Helin och Stellan Skarsgård.

Gustaf Skarsgård, 27:

– Att få hugga huvudet av finske kungen. Hela filmen är ju som en pojkdröm och att få svinga sitt svärd med full kraft och ... ja, det var ju en docka till sist, alltså, som jag högg huvudet av så blodet skvätte. Tre gånger gjorde vi scenen. Jag hade laddat upp för den hela dagen.

Morgan Alling, 39:

– Att få göra en intim scen med Stellan Skarsgård. Jag är ju polare med Gustaf, så jag har träffat Stellan förr. Men att få se hur ett sådant superproffs jobbar på nära håll, att vara med i en scen med honom, det var stort och lärorikt.

Mirja Turestedt, 33:

– Första dagen. Kaos med ösregn, 50 hästar, massor av statister, oerfarna barnskådisar och så spela hustru till Michael Nyqvist som jag inte hann träffa innan kameran rullade. Men det gick bra. Och att sedan få tummen upp från Stellan Skarsgård som tittar på ...

Joakim Nätterqvist, 33:

– Någon av de actionscener som blev lyckade. Att i en lång koreografi rida och fäkta ned fem, sex personer och sedan vända sig om och få tummen upp från stuntkoordinatorn. Skakar han på huvudet är omtagning, det kan ta timmar innan man är igång igen.

Sofia Helin, 35:

– När min häst skenade utför en backe. Alla andra blev rädda när de såg hur hästen och jag försvann över ett krön. För mig som är ovan att rida kändes det som att vi kastades utför en ravin, även om det egentligen nog bara var femtio meter och inte mycket till backe.

Stellan Skarsgård, 56:

– Första gången jag satt där med lösskägg, löshår och allt smink och såg knäpp ut och så kommer Gustaf in och ser likadan ut. Då skrattade pappa och son så mycket att det var svårt att komma igång och jobba.