Charlize tror inte på sig själv i Oscarsracet

FILM

”Jag älskar Reese och det här är hennes år”

Charlize Theron räknar inte med att vinna karriärens andra statyett, när Oscarsgalan går av stapeln nästa månad. Sydafrikanskan tror istället att Reese Witherspoon blir den som vinner priset som årets bästa kvinnliga skådespelerska.

Foto: Theron i filmen ”North Country”.

2004 vann Charlize Theron en Oscar för huvudrollen i ”Monster” – filmen där den förra modellen porträtterar en lesbisk seriemörderska. Det här året är Theron åter igen nominerad i tunga klassen ”Årets bästa kvinnliga skådespelerska”. Detta för sin roll i dramat ”North Country”.

”Reese eller Felicity vinner”

Theron verkar dock tämligen säker på att hon inte kommer att vinna i år. Istället håller hon Reese Witherspoon (”Walk the line”) och Felicity Huffman (”Transamerica”) som favoriter.

- Jag älskar Reese och det är definitivt hennes år. Även Felicity Huffman har chansen, säger hon enligt Daily Mirror.

Egna statyetten ligger gömd

Therons egna statyett ligger i tryggt förvar hemma, men frågan är hur stolt hon är över sin lille guldgubbe med tanke på att den inte ens får stå framme?

- Jag har gömt den på mitt kontor. Vad jag gör om jag vinner en till? Det vill jag inte ens tänka på.

De övriga två som är nominerade i klassen ”Bästa kvinnliga skådespelerska” är Judi Dench (”Mrs Henderson presents”) och Kiera Knightley (”Stolthet och fördom”).

Jim Jaber