Filmrecensioner

Fascinerande kvinnoporträtt

Av: 

Jan-Olov Andersson

FILM

Så bra är ”Moln över Sils Maria”

närgången skildring Juliette Binoche och Kristen Stewart i ”Moln över Sils Maria”.  Foto: triartmedia
närgången skildring Juliette Binoche och Kristen Stewart i ”Moln över Sils Maria”. Foto: triartmedia

drama Efter vardagsrealistiska och gripande ”Sommarminnen” (2008) utmanade Juliette Binoche regissören Olivier Assayas att göra en film som grävde riktigt djupt i det kvinnliga psyket.

Här är resultatet.

Tre fascinerande kvinnoporträtt.

Juliette Binoche är Maria Enders, filmstjärna rädd för att åldras, som ligger i skilsmässa, som på alla tänkbara sätt har ett ganska kaotiskt liv.

Kristen Stewart är Val, filmstjärnans assistent, som också fungerar som hennes väninna, terapeut och motspelerska under repetitioner av en pjäs filmstjärnan ska medverka i.

Chloë Grace Moretz är det unga heta stjärnskottet från Hollywood, på väg att spåra ur som en annan Lindsay Lohan, Britney Spears eller annat bortskämt ego. Hon ska göra huvudrollen i pjäsen. Samma roll, i samma historia, som när den en gång filmades, blev Maria Enders stora genombrott.

Allihop samlas i den schweiziska alpbyn Sils Maria för att repetera och umgås. Diverse pojkvänner och andra personer dyker upp i handlingen, men främst är alltihop en närgången skildring av de tre kvinnornas tankar och känslor kring livet i stort och där mycket blir så ännu mycket större för att två av dem är egotrippade skådespelare.

Det är rätt underbart att se tre så begåvade skådespelare tackla just dessa roller.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vita tänder i sommar? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter

Dentway

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmrecensioner

Kristen Stewart