Blaxploitationklassiker blir hiphopaction

Här är första trailern för nya ”Superfly”

FILM

TRAILER. Första filmen hade fräck action – och ett soulsoundtrack som har blivit en klassiker.

Nu kommer en nyinspelning av blaxploitationfilmen ”Super fly”. Men då är det hiphop som gäller, och stora namn i genren dyker upp.

Här är första trailern.

Big Bank Black. Zaytoven. Future. Rick Ross. Big Boi. Låter namnen bekanta? Då har du koll på hiphopscenen och särskilt den i Georgia, USA. Det är därifrån de flesta av de nämnda artisterna kommer ifrån. De medverkar alla på ett eller annat sätt i nyinspelningen av ”Super fly”.

Trailern som släpptes i går börjar med en liten titt bakom kameran där artisterna och några av skådespelarna, samt regissören Director X, pratar om filmen. Därefter följer själva teasertrailern som ger oss snabba klipp ur ”Super fly”.

1 av 3 | Foto: Sony
Trevor Jackson har huvudrollen i ”Superfly”.

Director X är inget välbekant namn för en vanlig biobesökare, men han är en flitigt anlitad regissör av musikvideor, som har jobbat med stora namn som Rihanna, Usher, Kanye West och Justin Bieber.

Veteran från ”The wire”

Och mycket riktigt rör det på sig i trailern till ”Superfly”, med snabba bilar, vapen, sprit... och hiphop. Bland skådespelarna ser vi en riktig veteran från tv-klassikern ”The wire”, Michael K Williams. En annan stor roll görs av Jason Mitchell som spelade rapparen Eazy-E i ”Straight outta Compton” (2015).

Den ursprungliga filmen kändes fräsch för att den hade sin soulmusik av Curtis Mayfield och var en hyllad del av en het trend i början av 1970-talet.

Det är lite mer oklart vad den nya tidens ”Superfly” egentligen har att erbjuda som känns spännande och fräscht. En annan ny version av en blaxploitationklassiker, ”Shaft” (2000) med Samuel L Jackson, blev en hyfsad hit dock. Så det kan vara värt att uppdatera gamla hjältar.

”Matrix”-producenten ligger bakom

Den som hoppas på rejäl action kan piggna till av nyheten att Joel Silver är en av producenterna. Han ligger bakom klassiker som ”Dödligt vapen”, ”Rovdjuret”, ”Die hard” och ”Matrix”.

Det är oklart när ”Superfly” kommer till Sverige, men den har amerikansk biopremiär i juni.

ARTIKELN HANDLAR OM

Rick Ross

Hiphop