Will Smiths tio minuter i Stockholm

FILM

Folkfest mitt i stan - sedan drar Will Smith i väg med kändisarna

I kväll bjuder Will Smith på folkfest i Stockholm - i tio minuter.

Tusentals fans väntas till Hötorget där stjärnan från "Men in black 2" sjunger titelspåret till nya filmen.

Inga biljetter, ingen platsbokning.

Alla är välkomna.

Foto: AP
GER GRATISKONSERT I kväll har Men in black 2 smygpremiär för en rad inbjudna kändisgäster i Stockholm. Men först kommer huvudrollsinnehavaren och sångaren bakom filmens ledmotiv Will Smith att uppträda mitt på Hötorget.

I kväll rullas röda mattan ut utanför Sergelbiografen på Hötorget när ”Men in Black 2” har premiär. Huvudrollsinnehavaren Will Smith kommer tillsammans med 1 000 speciellt inbjudna att se filmen före dess premiär i Sverige.

Men innan ridån går upp bjuder sångaren och skådespelaren Will Smith på gratis uppträdande på för dagen uppbyggd scen på Hötorget. Han kommer att framföra en eller två låtar från soundtracket till ”Men in black 2” från 19.30 och 10 minuter framåt. Inga staket, inga biljetter. Alla som vill är välkomna.

Wyclef är bjuden

Efter filmen åker busslaster med de speciellt inbjudna från Sveriges kändiselit vidare till Näsby slott där en fest i regi av festfixaren Michael Bindefeld kommer att hållas.

– Det kommer att bli en storslagen svensk sommarfest. Förra gången Will var i Sverige med filmen ”Wild wild west” ordnade jag hans fest, säger festfixaren Michael Bindefeld.

Festen kommer att hållas både i en intältad del av slottsparken och inne i slottet. Musiken kommer att vara i Will Smiths anda och maten kommer att serveras från buffé. Förhoppningen är att kvällen ska bli en riktig stjärnkrock, om Wyclef Jean som uppträder på ”Allsång på Skansen” i kväll, kommer till festen på Näsby slott.

– En förfrågan är ute och vi hoppas självklart att han kommer. Men i dagsläget kan ingen kommentera något, säger Bindefeld.

Dansade längst

Säkerheten kommer att vara rigorös, både under konserten och på festen på Näsby slott. Scenen på Hötorget kommer att ringas in av kravallstaket.

Polisen i Stockholm kommer även att ha en patrull ute i fall folkträngseln blir för våldsam.

– Det känns otroligt roligt att fixa fest för Will Smith igen. Förra festen vi ordnade för honom var väldigt lyckad. Han gick sist och dansade mest, säger Michael Bindefeld.

1000 inbjudna följer Will Smith - från filmpremiären till slottsfesten

Linda Hjertén