Spännande Liam Neeson-action

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

The marksman

Regi Robert Lorenz, med Liam Neeson, Jacob Perez, Katheryn Winnick, Juan Pablo Raba, Teresa Ruiz.


FILMRECENSION. Varför ändra på ett vinnande koncept?

Liam Neeson fortsätter att göra hyfsat sevärda actionfilmer med sig själv som tuff hjälte.

THRILLER. Charles Bronson (1921-2003). Steven Seagal. Bruce Willis. Säkert några till. Och så under drygt tio år Liam Neeson. Alla har de på ålderns höst ägnat karriären åt att spela hämndlystna män sedan de ofta har råkat ut för något hemskt.
Liam Neeson gjorde ju det i verkligheten, hustrun Natasha Richardson dog 2009 efter en skidolycka, blott 45 år gammal.
Om han tycker att han har några Ingmar Bergmanska dämoner att tackla, vet jag inte. Men han har gjort sina hämndrullar med lite bättre verkshöjd. Dels är ju Neeson en bättre skådespelare, dels har han fått aningen starkare manus.
I ”The marksman” (betyder skarpskytt) är han en före detta marinkårssoldat och numera ranchägare som bor på gränsen mellan Arizona och Mexiko. Kostnaderna för nyligen avlidna hustruns cancerbehandling har inneburit att banken hotar att ta över ranchen. Av en slump får han två mexikanska illegala immigranter, mor (Tereza Ruiz) och son (Jacob Perez), på halsen, på flykt undan knarkkarteller. Motvilligt hjälper han dem och får då bindgalna knarkkurirer efter sig.
Det är action enligt formulär 1 A. Ändå ganska spännande för stunden, alla turer i intrigen är inte självklara. Men en film man glömmer när man lämnar biografen.

Publisert:

LÄS VIDARE