Mejla

Stefan Hedmark

Efter Avengers – nu pratar Downey med djur

Här är första trailern för komedin ’Dolittle’

FILM

FILMTRAILER. Han har varit roande och rörande i flera Marvelfilmer som Tony Stark.

Nu är Robert Downey, Jr redo för ett nytt kapitel i sin karriär.

I ”Dolittle” har han förmågan att tala med djur.

Den första trailern för ”Dolittle” berättar att filmen är gjord av skaparna bakom ”Alice i underlandet” och ”Maleficent”. Därmed ska vi förstå att det här är bred underhållning för hela familjen och en yngre publik.

Det är inte första gången vi möter Dolittle på vita duken. Figuren har dykt upp vid två tidigare tillfällen, spelad av Rex Harrison i den klassiska musikalen ”Doktor Dolittle” (1967) och av Eddie Murphy i en komedi från 1998 (som fick flera uppföljare).

Murphy-versionen är den mest fristående, egentligen en ny variant av hans ”Den galna professorn” (1996) mer än något annat. Filmen från 60-talet och det här kommande familjeäventyret är trognare förlagan, Hugh Loftings berättelser från 1920-talet om en doktor som kan tala med djur på deras språk.

Trailern bjuder mest på diverse scener som visar hur Dolittle snicksnackar med alla möjliga djur samt hur han beger sig ut på en resa över haven. Hans uppdrag är att försöka finna ett botemedel som ska rädda livet på en ung och sjuk drottning Victoria (Jessie Buckley). Allt till tonerna av Reuben and the Darks ledsna version av ”What a wonderful world”.

Det ser ut att bli en söt historia, regisserad av Stephen Gaghan som senast gjorde den färglösa thrillern ”Gold” (2016) med Matthew McConaughey.

Förutom Robert Downey, Jr i huvudrollen ser vi Antonio Banderas och Michael Sheen i mindre roller – och som djuren hör vi ett överflöde av stjärnor: Emma Thompson, Ralph Fiennes, Rami Malek, Octavia Spencer, Tom ”Spider-man” Holland, Selena Gomez och Marion Cotillard.

”Dolittle” har biopremiär den 24 januari.


Glöm inte att gilla Nöjesbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

ANNONS

3 för 2 på allt smink från Bare Minerals! Passa på att köpa dina favoriter.

Extern länk från Lyko

Gå till kampanjen

Av: 

Stefan Hedmark

Publisert:

LÄS VIDARE

Storstilad comeback för Renée Zellweger

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmtrailers

Avengers

Robert Downey Jr.

Michael Sheen

Selena Gomez

Antonio Banderas

Rami Malek