Henrik Dorsin

Första bilden på nya Jönssonligan

Henrik Dorsin tar över klassisk Gösta Ekman-roll

Av: 

Stefan Hedmark

David Sundin, Anders Johansson, Henrik Dorsin och Hedda Stiernstedt i ”Se upp för Jönssonligan”.
David Sundin, Anders Johansson, Henrik Dorsin och Hedda Stiernstedt i ”Se upp för Jönssonligan”.

FILM

Henrik Dorsin tar över rollen som mästerskurken (nåja) Charles Ingvar ”Sickan” Jönsson i en ny film som har premiär i jul.

Här är en första bild på den nya Jönssonligan.

”Se upp för Jönssonligan” skulle egentligen ha haft premiär förra året, men det sköts upp. Nu kommer filmen i stället att få biopremiär i jul, enligt SF. En första affisch för filmen har lanserats och där får vi en rejäl titt på hur den nya ligan ser ut.

Komiker i huvudrollerna

Henrik Dorsin spelar Sickan och övriga ligamedlemmar består av Dynamit-Harry (David Sundin, som vi känner igen från Melodifestivalen och ”Bäst i test”), Vanheden (Anders Johansson, ena halvan av Anders & Måns) samt Doris (Hedda Stiernstedt, som senast gjorde succé i ”Min pappa Marianne”).

En tidigare uppsättning av Jönssonligan: Björn Gustafson, Gösta Ekman och Ulf Brunnberg.

Filmen regisseras av Tomas Alfredson, som kommer tillbaka till Sverige efter en internationell karriär där han framför allt hyllades för thrillern ”Tinker tailor soldier spy” (2011). Komedi har han gjort förr dock, som del av Killinggänget.

”Se upp för Jönssonligan” handlar om att Sickan släpps ut ur fängelset och upptäcker att hans forna ligakamrater har gått och blivit hederliga. Nu får han fortsätta på brottets bana på egen hand. Ett enkelt inbrott leder dock till något mycket större och Sickan behöver hjälp av sin gamla liga.

Fem filmer med Gösta Ekman

Jönssonligan är ett flitigt återkommande koncept på svenska biografer. Det kom fem filmer med Gösta Ekman som Sickan mellan 1981 och 1989. I ytterligare tre filmer hade först Peter Haber, sedan Stellan Skarsgård och till sist Johan Ulveson huvudrollerna. Utöver det har fyra filmer med ”Lilla Jönssonligan” haft premiär, liksom en mörkare nyversion som fick titeln ”Den perfekta stöten” (2015).


Glöm inte att gilla Aftonbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

ANNONS

Kampanjer på massor av varor till sommaren! Solkräm, hudlotion och myggmedel!

Extern länk från MEDS

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

20 år efter succén – så lever stjärnorna i dag

ÄMNEN I ARTIKELN

Henrik Dorsin

David Sundin

Tomas Alfredson

Hedda Stiernstedt