Filmrecensioner

Sockrad Grinchen är snäll julhyllning

Av: 

Jens Peterson

Ensamme Grinchen vill förstöra andras julglädje.
Ensamme Grinchen vill förstöra andras julglädje.

FILM

Betyg: 3 av 5 plus

Grinchen

Regi Scott Mosier/Yarrow Cheney, med svenska röster av Andreas Nilsson, Robin Rothlin Svensson, Hanna Hedlund, Ann-Louise Hansson.

ANIMERAT Det börjar syrligt, elakt och busigt, men är en saga så medmänsklig att den värmer hjärtat och så söt att det gör ont i tänderna. Det är kola doppad i honung med extra sirap.
Grinchen är, likt Dickens elake gubbe Scrooge, en av litteraturens klassiska julhatare. Han är skapad av amerikanske författaren Dr Seuss, en Elsa Beskow-rimmande herre med känsla för originella världar och varelser.
Grinchen föddes i en svartvit bok men är nu grön. Och ensam, förutom sin trogne hund Max. Han vll inte ens besöka Vemdalen, den pittoreska staden där alla är snälla och glada och älskar att fira jul. De sjunger julsånger som Grinchen hatar och dekorerar färgglatt i

”Ett päron till farsa”-stil. Grinchen bestämmer sig för att stoppa de andras glädje. Han ska klä ut sig till Tomten och stjäla paket på julnatten. Samtidigt förbereder världens gulligaste blonda flicka ett möte med Tomten så att hon kan be honom skänka stöd åt hennes utarbetade moder.
Imagination har gjort ”Dumma mej” och minionerna, ”Sing”, ”Lorax” och ”Husdjurens hemliga liv”.

Det här är en rar mix av slapstick, utförsåkningsaction och mer trogen doktorns recept än Jim Carrey-versionen som kom 2000.
En sockrad saga om snällhet, vilket kan behövas i dessa tider.

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmrecensioner