Film

Nya Conan-filmen i rättstvist

Av: 

Joni Nykänen

Leila Zoubir

FILM

Ett annat bolag hävdar rättigheterna

Nya Conan-filmen har råkat i trubbel. Produktionsbolaget Stan Lee Media Inc. (SLMI) hävdar att de fortfarande äger rättigheterna till Conan-karaktären.

Det är produktionsbolaget bakom den nya Conan-filmen, Paradox Entertainment, som har fått stämningen på sig, skriver Perez Hilton. Paradox Entertainment är ursprungligen ett svenskt bolag och har en svensk VD i producenten Fredrik Malmberg, men har nu flyttat till Los Angeles 
SLMI menar att själva överföringen av Conan-karaktären och andra tillgångar gjordes på ett otillåtet sätt. Enligt Perez Hilton hävdar de att överföringen skedde under en tid då bolaget var del av ett konkursbo, och därmed skyddat från den här typen av överföringar.

– Stämningen är fullständigt grundlös och vi kommer försvara våra rättigheter, säger Fredrik Malmberg till Nöjesbladet.

Flera rättighetstvister

Det har redan tidigare varit rättighetsstrider om Conan-karaktären där Paradox entertainment i sin tur har stämt andra. En knäckfråga i sammanhanget verkar vara huruvida upphovsrätten har löpt ut för berättelsen om Conan. Och där hävdar Paradox att de äger figuren.
– Det där har lett till många missförstånd och vi har flera gånger fått försvara våra rättigheter aggressivt genom att stämma folk, har Fredrik Malmberg tidigare sagt till Nöjesbladet.
Den nya Conan-filmen var dyr att spela in, men har blivit något av en flopp då biopubliken inte har strömmat till.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skönhet & behandlingar med aktiva, naturliga ingredienser - 25% på Swiss Clinic här!

NordicFeel

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Film