David Lagercrantz

Rykten: Hollywood gör film av senaste ”Millennium”-boken

Av: 

Isabel Norman

FILM

Ska baseras på boken skriven av David Lagercrantz

Hollywood har planer på att göra film av den fjärde boken i ”Millennium”-serien.

Samtal pågår med manusförfattaren Steven Knight, enligt Hollywood Reporters källor.

Den första boken i författaren Stieg Larssons ”Millennium”-serie, som på engelska heter ”The girl with the dragon tattoo” blev en riktig biosuccé. Nu verkar det som att den amerikanska Lisbeth Salander får ytterligare en chans att ta biopubliken med storm. Men det är inte andra boken i ”Millennium”-serien som är på tapeten i det här fallet. Nu rör det sig om den senaste boken, skriven av den svenska författaren David Lagercrantz. Den engelska titeln är ”The girl in the spider’s web” och enligt Hollywood reporters källor pågår samtal i ett tidigt skede mellan filmbolaget Sony och den brittiske manusförfattaren Steven Knight.

Ingen comeback för skådespelarna

Den som hade velat se Rooney Mara i rollen som datahackern Lisbeth Salander och Daniel Craig som Mikael Blomkvist kommer tyvärr att bli besvikna. Enligt tidningens källor kommer de inte att komma tillbaka i en ny ”Millennium”-film. Inte heller regissören David Fincher ska vara aktuell igen.

Det ena utesluter inte det andra

Enligt tidningen innebär planerna inte att man har skrotat tanken på att göra film av den andra ”Millennium”-boken, som på engelska heter ”The girl who played with fire”. Filmbolaget Sony uppges ha betalat miljontals dollar för Steven Zaillians manus. Däremot väntas den sista boken bli den andra filmen i ordningen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Köp din julmat i god tid och få 200kr rabatt på första köpet med koden "NY200" - klicka här!

Mat.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Här flyr Salander svenska polisen

ÄMNEN I ARTIKELN

David Lagercrantz

David Fincher

Rooney Mara

The girl with the dragon tattoo

Daniel Craig

Stieg Larsson