Film

Filmfestival vansinnig på Persbrandt

avMagnus Sundholm, Karin Dofs

Arrangören: Han har inte lämnat sitt hotellrum

1 av 6

Ett storbråk rasar på film­festivalen i Tallinn.

I centrum står svenska Mikael Persbrandt som var influgen för att representera sina filmer – men inte har synts till på någon av de inbokade aktiviteterna.

– Han har inte lämnat sitt hotellrum sedan han kom i söndags, säger filmfestivalens pressansvariga Maris Hellrand.

Skådespelaren Mikael Persbrandt, 51, var ett av Black Nights film festivals stora affischnamn.

Han hade flera åtaganden inplanerade under sin vistelse och skulle representera sina nya filmer ”The salvation” och ”Someone, you love” (på svenska ”En sång från hjärtat”).

”Betalt flyg och hotell”

Festivalen flög ner den svenska superstjärnan, som enligt arrangören vägrat att lämna hotellet.

– Han har inte lämnat sitt hotellrum sedan han kom i söndag. Han skulle gå på röda mattan för ”Salvation” samma dag, men dök inte upp. Vi har försökt kontakta honom. Han har inte dykt upp på någon av sina in­bokade aktiviteter, säger filmfestivalens pressansvariga Maris Hellrand.

Tillsammans med sitt sällskap uppehåller sig Persbrandt i tre rum.

Skådespelaren skulle dessutom medverka på en presskonferens samt premiär för filmen ”Someone, you love” i går. Men festivalens general Tiina Lokk-Tramberg fick berätta för det samlade medieupp­bådet att skådespelaren inte skulle komma.

Estniska medier rapporterade om händelsen under gårdagen och på festivalen är man extremt besviken över att årets stora stjärna inte har dykt upp.

– Vi ansträngde oss verkligen för att få hit honom och han är ett av de stora namnen i år. Festivalen har betalat flygbiljetter för två personer och gratis hotellrum för tre nätter, säger pressansvariga Maris Hellrand.

”Vi är väldigt arga”

Från filmfestivalens håll har de upprepade gånger försökt tala med Persbrandt och hans sällskap.

– Festivalgeneralen har pratat med honom, han har inte varit särskilt vänlig. På festivalen är vi väldigt arga, men vi är mest av allt oroliga och undrar om han kommer att lämna hotellet alls, vi vill se till att de lämnar stället, säger Maris Hellrand.

Under dagen kommer festivalen att gå ut med ett internationellt uttalande om det som har inträffat.

– Det är sorgligt, allt som har hänt, och det skadar festivalen, säger Maris Hellrand.

Nöjesbladet har sökt Mikael Persbrandts agent.