Första bilden på Eddie Redmayne som kvinna

Uppdaterad 2015-03-03 | Publicerad 2015-03-01

Spelar transexuell i ny storfilm med Alicia Vikander

Efter att precis ha vunnit en Oscar för sin tolkning av världsberömd man tar han sig an en kvinnoroll.

I ”The danish girl” spelar Eddie Redmayne världens första könsopererade kvinna.

– Jag har inte jobbat sedan ”The theory of everything” så det känns bra att träna musklerna igen, säger skådespelaren till The Wrap.

”The danish girl” bygger på en roman från 2001 om danska Lily Elbe, som var den första att opereras från man till kvinna 1930. Eddie Redmayne spelar huvudrollen i den kommande filmen och svenska Alicia Vikander spelar hans fru Gerda Gottlieb, som målade Lily Elbe som kvinna innan könsbytet. Nu släpper The Wrap en första bild på Redmayne som kvinna.

Lily Elbe hette ursprungligen Einar Wegener och var liksom sin fru en känd konstnär. Filmen skildrar deras liv under 1920-talet och hur Gerda står vid Lilys sida genom förändringen från man till kvinna, även om parets äktenskap ogiltigförklarades av den danska kungen efter könskorrigeringen.

Tagit coachhjälp

Gwyneth Paltrow och Charlize Theron har tidigare varit knutna till filmen, men nu är det alltså Eddie Redmayne och Alicia Vikander som fått axla huvudrollerna.

Eddie Redmayne har berättat för Daily mail att han ”observerat detaljerna i den kvinnliga fysiken” och att han tagit hjälp av samma rörelsecoach som koreograferade hans rörelser när han porträtterade Stephen Hawking.

– Vi tittar på allting utifrån ett kvinnligt perspektiv. Jag tycker att det är den mest känsliga rollen jag har fått spela hittills. Riskerna med kirurgin var extrema och jag tycker att det var en mycket modig operation att genomgå, säger han till tidningen.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln