Lemhagen gör Hollywoodfilm

FILM

Nöjesbladet avslöjar: Sarah Jessica Parker klar för huvudrollen i komisk road movie

1 av 4 | Foto: Ella Lemhagen är klar för sin första amerikanska storfilm som spelas i höst med Sarah Jessica Parker i huvudrollen. ”Jag kände att hon och jag har många gemensamma ideer när vi träffades och pratade om filmen”, säger Ella Lemhagen.

Ella Lemhagen gör film med Sarah Jessica Parker.

Stjärnan från ”Sex and the city” har huvudrollen i svenskans första amerikanska film – en komedi i Italien.

– Hon är avspänd och skön, och har en bra attityd, säger Ella Lemhagen om skådespelaren från New York.

Arbetsnamnet på filmen är ”All roads lead to Rome”. En road movie som börjar filmas i Italien om mindre än en månad.

Sarah Jessica Parker spelar en amerikansk kvinna som kommer till Italien med sin 17-åriga dotter, säger Ella Lemhagen, 49. Där händer saker som gör att hon ger sig ut på en resa. Det är en komedi.

Raul Bova (”Under Toscanas sol” och ”The tourist”) har den manliga huvudrollen.

I en annan roll märks spanska Paz Vega (”Sex & Lucia”), som jobbat med Pedro Almodóvar och spelar Maria Callas i ”Grace of Monaco”.

”Roligt manus”

Ella Lemhagen har sedan länge en agent och manager i USA och har fått flera manus att läsa igenom åren.

– Ofta är jag inte förtjust i manuset, och ibland har jag tackat nej till filmer eftersom det inte passat i tiden, säger Ella Lemhagen. Det här manuset fick jag i vintras och det är roligt.

Var Sarah Jessica Parker klar för huvudrollen då?

– Nej, det var hon inte. Vi diskuterade olika namn. Jag kände att hon och jag har många gemensamma ideer när vi träffades och pratade om filmen.

Har du något förhållande till hennes mest kända tv-serie?

– Jag har sett några avsnitt av ”Sex and the city” för att ha koll, och jag såg den första långfilmen, säger Ella Lemhagen. Den andra ska man tydligen inte se. Hon sa att den är hemsk.

Ella Lemhagen fick frågan om nya filmen när hon klippte ”Pojken med guldbyxorna” som hyllades vid premiären nu i helgen.

Redan på plats

Hon är en av 2000-talets mer framgångsrika svenska regissörer.

Ella Lemhagen är nu i Italien och förbereder filmen. ”All roads lead to Rome” spelas in fram till slutet av november. Den produceras av ett amerikanskt independet­bolag och premiären kan väntas tidigast till sent 2015.