Film

Spike Lee gör film om Michael Jackson

Av: 

TT Spektra

Spike Lee arbetar på en dokumentärfilm om Michael Jackson

Spike Lee arbetar på en dokumentärfilm om Michael Jackson

Foto: AP

Spike Lee.

FILM

Regissören Spike Lee arbetar på en dokumentärfilm om Michael Jackson, skriver Rolling Stone. Filmen ska fokusera på "Bad"-albumet från 1987 och rekordturnén som följde på det. Albumet sålde i fler än 30 miljoner exemplar och dokumentären om popikonen är en del av det firande som uppmärksammar att det i augusti är 25 år sedan "Bad" släpptes.

Filmen innehåller 40 intervjuer som Lee har gjort med Jacksons rådgivare, koreografer, musiker och andra personer han samarbetade med. Men också med stjärnor som Kanye West och Sheryl Crow.

Lee regisserade även den officiella musikvideon till Jacksons singel "This is it".

– Jag är mer än ett stort fan av Michael Jackson. Och att få chansen att faktiskt lära känna honom och arbeta med honom, jag känner djupt för hans arv, säger han i ett uttalande.

Spike Lee slog igenom 1989 med "Do the right thing", om rasmotsättningar och klasskillnader. Filmen väckte stor debatt i USA och nominerades till flera Oscars. Han har efter det återkommit till rasmotsättningar och fördomar i flera av sina filmer. Ett av hans mest kända verk är "Malcolm X" från 1992.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vita tänder i sommar? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter

Dentway

Publisert: