Kung Fury

Schwarzenegger blir president i svenske filmarens komedi

Även Michael Fassbender har fått en roll i ”Kung Fury”

Av: 

Stefan Hedmark

FILM

Arnold Schwarzenegger har varit Kaliforniens guvernör.

Nu blir han USA:s president – i den långa versionen av svenska kortfilmssensationen ”Kung Fury”, skriver The Hollywood Reporter.

Den svenska kortfilmen ”Kung fury” blev populär långt utanför Sveriges gränser när den hade premiär 2015. Regissören David Sandberg skapade en 80-talsdoftande actionkomedi som medvetet såg ut att vara inspelad på ett gammalt videoband.

Den utspelades i Miami och var en vild blandning av dinosaurier, nazister... och David Hasselhoff. Komikerna Magnus Betnér och Björn Gustafsson hade små roller.

Sandberg spelar huvudrollen

”Kung Fury” blev så populär att en långfilm planerades. Och nu börjar den ta form. David Sandberg själv kommer att regissera. Tidigare i veckan blev det klart att Michael Fassbender, 40, är en av de stjärnor som kommer att synas vid sidan om Sandberg som även gör huvudrollen som Miami-polisen Kung Fury. David Hasselhoff gör också comeback i filmen.

Och nu skriver alltså Hollywood Reporter att Arnold Schwarzenegger, 70, har tackat ja till att spela USA:s president.

Spelas in i sommar

Filmen kommer att spelas in i Europa och USA i sommar.

David Sandberg skrev på torsdagskvällen på Twitter att det är en stor ära för honom att få arbeta med Arnold Schwarzenegger.

Trots ”Terminator”-stjärnans politiska ambitioner har det aldrig varit aktuellt för honom att bli president på riktigt, eftersom den amerikanska författningen kräver att presidenten måste vara född i USA.

ANNONS EXTERN LÄNK

Lyko fyller år - firar med upp till 25 % på nästan allt!

Lyko

Publisert:

LÄS VIDARE

Därför vägrar Hollywoods gamla kungar abdikera

ÄMNEN I ARTIKELN

Kung Fury

Arnold Schwarzenegger

Michael Fassbender

Film

David Sandberg

David Hasselhoff

Magnus Betnér