"Chicago" storfavorit

FILM

Filmen kan plocka hem 13 Oscars

1 av 4 | Foto: stjärnglans Renée Zellweger är nominerad för Bästa kvinnliga huvudroll för sin insats som Roxy Heart i "Chicago". - Det känns helt fantastiskt att vara med i den här filmen, säger hon till Aftonbladet.

BERLIN

Filmen fick hela 13 nomineringar.

- Bara att vara med i en film som folk tror har Oscars-chans är helt fantastiskt, säger Renée Zellweger.

"Chicago" kan ta storslam på Oscarsgalan.

"Chicago"-stjärnan blev nominerad i den åtråvärda kategorin Bästa kvinnliga huvudroll när alla Oscarsnomineringarna släpptes i går.

Och hon är i gott sällskap av sina medspelare i filmen.

"Chicago" fick totalt 13 nomineringar. Förutom Renée Zellweger är dessutom Catherine Zeta-Jones nominerad för Bästa kvinnliga biroll.

- Det är en otroligt stor bonus om man vinner en Oscar, det vore bara fantastiskt, säger Catherine Zeta-Jones.

Också John C Reilly är nominerad för sin biroll som den snälle, självuppoffrande maken till Renée Zellweger i "Chicago". Filmen, som bygger på Broadway-musikalen med samma namn, finns också med som kandidat för bästa film, bästa regi, foto, kostym, med mera.

- Jag försöker låta bli att tänka på Oscars men det är klart det vore kul att vinna, säger Renée Zellweger.

Också Stephen Daldrys "Timmarna" kammade hem många nomineringar. Bland annat Nicole Kidman för Bästa kvinnliga huvudroll och Julianne Moore och Ed Harris nominerades för sina birollsinsatser i filmen.

Vill gärna vinna

- Skådespeleri är inte en tävling. Men det är kul att bli uppmärksammad. Och självklart är det roligare att vinna en Oscar än att inte få någon, säger Ed Harris.

Svenska bidraget "Lilja 4-ever" av Lukas Moodysson blev inte uttagen. Däremot triumferar finske Aki Kaurismäki som blev nominerad i kategorin Bästa utländska film med sitt drama "Mannen utan minne".

Karin Lindstedt