”Fifty shades”-stjärnan försvarar filmen: ”Den är inte misogyn”

avSandra Wejbro

FILM

Jamie Dornan tycker att kritiken är orättvis

1 av 4

Det handlar om kärlek – inte våld.

Nu slår huvudrollsinnehavaren Jamie Dornan tillbaka mot kritiken ”Fifty shades of Grey”-filmen har fått.

Den kommande storfilmen, som bygger på bestsellern av EL James, har tidigare anklagats för att vara misogyn. Men skådespelaren som tagit sig an huvudrollen som den rike BDSM-fantasten Christian Grey, irländske Jamie Dornan, tycker inte att filmen är föraktfull mot kvinnor.

Laddade i sexgrotta

För att göra research har han bland annat besökt en sexgrotta.

– Jag förstår varför folk säger att det är misogynt att binda och smiska en kvinna... Men i verkligheten är fler män undergivna än kvinnor. Väldigt mäktiga män. Det är en mycket större scen än jag föreställde mig. I så gott som varje stad i hela världen vill folk bli smiskade med en paddel med dubbar, säger han till Elle Uk.

Kärleken viktigast

Enligt Dornan är folk för fixerade vid BDSM-inslagen i boken och filmen, när huvudfokus i själva verket är kärlekshistorien.

– Den är viktigare än BDSM-grejen. Jag menar, vi berättar en kärlekshistoria, för det kan inte bara handla om det där som utspelar sig i det röda rummet. Det blir ingen film av bara det. Det är så mycket mer som händer.

”Fifty shades of Grey” har premiär på Alla hjärtans dag, den 14 februari 2015. Anastasia Steel, oskulden som faller för Grey, spelas av Dakota Johnson och filmen regisseras av Sam Taylor-Johnson.