Cage helt bankrutt

FILM

Stjärnan köpte lyxvillor, flygplan och ett dussin Rolls-Royce – nu återstår 90 miljoner i skulder

Foto: Nicolas Cage ligger just nu efter med 90 miljoner kronor i skulder. Tecken tyder även på en mental kollaps. I helgen greps han stupfull av polisen, misstänkt för hustrumisshandel och störande av ordning.

HOLLYWOOD. Det är inte länge sedan Oscarsvinnaren Nicolas Cage var Hollywoods guldgosse och badade i pengar.

Men lyxlivet har ödelagets med fylla, c-filmer och ekonomiskt självmord.

Bara dagar efter hans gripande i New Orleans exponeras exstjärnans katastrofala privatekonomi.

Cage, 47, har själv kallat sin situation en ekonomisk härdsmälta. Det är inga överord.

En granskning av hans privatekonomi visar att han har skatteskulder på närmare 90 miljoner kronor.

Myndigheterna har belagt hans fastigheter med kvarstad i tre olika amerikanska delstater. Fordringarna uppgår till cirka 40 miljoner kronor.

Banken tog husen

Sex av hans lyxvillor – hans ungkarlslya i Las Vegas, hans bas i Bel Air i Los Angeles, två av hans mansions i Malibu och två hem i New Orleans – har tagits över av banken.

Hus som han ägt i England, Sydtyskland och New York har sålts på exekutiv auktion.

I mars belade skattemyndigheten honom med kvarstad på fyra miljoner kronor sedan han missat att betala en obligatorisk gåvoskatt.

Cage är också mitt uppe i en stämning mot sin före detta affärsmanager Samuel Levin. Han kräver honom på mer än 125 miljoner kronor.

Fyra lustjakter

Managern har svarat med en motstämning och pekar på att Cage själv orsakat problemen genom att köpa 15 lyxvillor, fyra lustjakter, ett privat jetplan och ett dussin Rolls-Royce.

Han har sagt att allt Cage ett tag ägnade sig åt var att ”spendera, spendera, spendera”.

Skådespelaren – som ett tag drog in en kvarts miljard kronor om året – har bland annat haft en stor samling antika klockor, serietidningar, motorcyklar, Elvis Presley-prylar och en av Los Angeles största vinkällare.

Nu är allt borta.

I lördags morse, då Nicolas Cage befann sig i New Orleans för att filma med svenska Malin Åkerman, greps han för hustrumisshandel och störande av ordning.