Mejla

Stefan Hedmark

Här åker Joel Kinnaman in på kåken

Hårdkokt trailer för New York-thriller baserad på svensk deckare

FILMTRAILER. Dags för fler svenska deckarförfattare att ta klivet ut i världen. Roslund/Hellström ligger bakom storyn till thrillern ”The informer” som är baserad på deras bok ”Tre sekunder”.

Filmen är brittisk, även om handlingen utspelas i USA, med Joel Kinnaman i rollen som en före detta brottsling som har hjälpt FBI att infiltrera den polska maffian i New York. Nu tvingas han att återvända till ett fängelse där han redan har avtjänat ett straff. Där har han ett uppdrag att utföra, men som vi ser i trailern finns det en risk att han blir fast där inne. Utanför väntar (så klart) hans unga familj.

Det ser hårdkokt ut och Kinnaman har stor erfarenhet vid det här laget av att spela den här typen av streetsmarta rollfigurer, efter ”Snabba cash” och ”The killing”. För fans av deckarduon kan det vara intressant att jämföra den svenska handlingen med hur den har amerikaniserats.

Samtidigt är det här verkligen en brittisk produktion, med Clive Owen och Rosamund Pike i de två andra stora rollerna. Regissören Andrea Di Stefano har tidigare gjort den verklighetsbaserade ”Escobar: Paradise lost” (2014).

Det är oklart när ”The informer” kommer till Sverige, men i Strobritannien och USA är premiären i mars.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN