Källa: Harrison Ford vill göra "Star wars"

Av: Joni Nykänen

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: LUCAS FILM LTD
Harrison Ford som Han Solo och Peter Mayhew som Chewbacca.

Harrison Ford kan snart återförenas med Chewbacca.

Enligt källor till Entertainment Weekly är han sugen på en repris av rollen som Han Solo.

– Han är öppen för idén, säger källan.

Harrison Ford öppnar för att återvända till rollen som Han Solo i kommande "Star wars"-filmer.

– Han är öppen för idén och optimistisk. Alla tre är det, säger en källa som enligt Entertainment weekly är högt uppsatt.

"Alla tre" åsyftar Mark Hamill, Carrie Fisher och Harrison Ford. Skådespelarna som gjorde Luke Skywalker, Prinsessan Leia och Han Solo ikoniska i den ursprungliga trilogin.

Tidigare har Harrison Ford uttryckt en dödslängtan. Åtminstone i "Star wars"-världen. Han ville att Han Solo skulle ha dött i "Jedins återkomst", för att ge berättelsen mer tyngd. Detta sa han i en intervju 2010.

– George tyckte inte att det fanns någon framtid i döda Han Solo-leksaker, sa han.

Starka reaktioner

Numera är många "Star wars"-fans inflytelserika filmskapare. Reaktionerna på nyheten om kommande filmer och försäljningen av Lucasfilm har varit blandade.

Exempelvis J.J. Abrams är kluven.

– En del av mig. Förtjust. En del av mig. Förskräckt, säger han.

"Sin city"-regissören Robert Rodriguez tycker att filmserien överlämnats till kapabla händer med Disney och tror att bolaget är den bästa filmstudion för jobbet.

– Vilken fantastisk värld och fantastiskt arv George Lucas skapat. Det behöver fortsätta i kapabla händer. Och jag tror att Disney är bästa studion för jobbet. Och att man anlitat Kathleen Kennedy? Jag kan inte tänka mig ett bättre scenario. 2015 är inte här snabbt nog, säger han.

"Kick-ass"-regissör aktuell?

Just nu cirkulerar spekulationer om vem som ska regissera filmen som kommer 2015. Sajten The Collider listar "Kick-ass"-regissören Matthew Vaughn som en kandidat. Men man understryker att det är obekräftade uppgifter.

I ett tidigare skede har namn som Darren Aronofsky, Neill Blomkamp ("District 9"), Joss Whedon och Steven Spielberg blivit omnämnda i spekulationer.

Publicerad: