Svenska Katia Winter i "Sleepy hollow"

1 av 5
pratar svenska i filmen Katia Winter håller på att göra karriär i Hollywood. Hon har hunnit spela mot några av de största stjärnorna och är väl bekant med svensklägret. ”Jag hänger med en del svenska skådisar i Los Angeles. Alla verkar känna alla i den svenska skådisbranschen”, säger hon.

avJoni Nykänen

FILM

Efter "Dexter" ska hon till den läskiga hålan Sleepy hollow.

Nu har svenska Katia Winter fått en ny tv-roll.

– Det är verkligen jätteroligt.

Nyligen spelade hon mot Joel Kinnaman i Terrence Malicks kommande "Knight of cups". Nu ska svenska "Dexter"-skådisen Katia Winter, 28, göra en roll i en tv-serie med klassisk förlaga.

Hon dyker upp i Fox nya "Sleepy hollow"-serie där bland annat Orlando Jones ("Evolution") gör en roll. Tv-seriens pilot kommer att regisseras av Len Wiseman ("Die hard 4.0"). Detta enligt Hollywood reporter.

– Det är verkligen jätteroligt. Har alltid drömt att göra kostymdrama, så det ar extra roligt att min karaktär kommer från 1800-talet, skriver Katia Winter i ett mejl till Nöjesbladet.

Förflyttar i sig i tiden

Jones är en polis som förflyttas till orten Sleepy hollow för att utreda ett dubbelmord. Winter kommer att spela rollfiguren Ichabod Cranes fru.

Crane är just rollfiguren som Johnny Depp spelade i Tim Burtons "Sleepy hollow" från 1999. I tv-serien kommer denna figur att förflytta sig i tiden från sent 1700-tal till nutid.

Det första avsnittet skrivs av Alex Kurtzman och Robert Orci, som skrivit "Mission impossible 3", "Transformers", "Star trek" och "Cowboys and aliens".

– Teamet är sjukt bra, så det kommer bli spännande att se resultatet. Alla som de har castat än sa länge är väldigt bra skådisar, skriver Katia i mejlet till Nöjesbladet.

Serien är löst baserad på Washington Irvings novell "Legenden om Sleepy hollow" från 1820.