Pernillas nya liv - att supa och svära

Publicerad:
Uppdaterad:

Stjärnan aktuell i storfilm

EN OVAN ROLL I en scen manglas Pernilla Augusts kedjerökande New York-tant av polisen. De är på jakt efter John Hayson (Matthew Settle) som tidigare jobbat på hennes lokaltidning.
Foto: Sonet film
EN OVAN ROLL I en scen manglas Pernilla Augusts kedjerökande New York-tant av polisen. De är på jakt efter John Hayson (Matthew Settle) som tidigare jobbat på hennes lokaltidning.

Hon kedjeröker, super och svär.

Så här har ni aldrig sett Pernilla August förut.

Den svenska stjärnan gör sin mest utflippade roll hittills i nya storfilmen "Rancid".

Just nu avslutas inspelningen av den internationella storfilmen "Rancid" i Europastudios i Bromma. "Rancid" är en thriller i regi av Joakim Ersgård med Matthew Settle och Fay Masterson i huvudrollerna.

Men tillsammans med de utländska stjärnorna medverkar även flera svenska skådespelare i filmen. Förutom Patrick Ersgård och Ola Rapace dyker även Pernilla August upp i en biroll.

Corny tant

- Jag spelar en corny New York-tant och har nog aldrig sagt "fuck you" så många gånger i mitt liv. Hon äger en lokaltidning, kedjeröker och är lite halvförsupen så där, säger Pernilla August.

Inte en roll man är van att se den svenska stjärnan i direkt.

- Nej, jag spelar ingen mamma i alla fall, säger hon och skrattar. Tidigare har jag gjort mer normala kvinnor med en liten ton av offer.

"Rancid" handlar om författaren John Hayson som efter en personlig tragedi återförenas med sin stora kärlek. Snart dras han in i en härva av svek, passion och mord.

Filmen spelas till största delen in i Stockholm. Det är den största internationella filmproduktion som gjorts i Sverige och budgeten ligger på 40 miljoner kronor.

Har hyllats i höst

Pernilla August har hyllats för sina roller i "Detaljer" och "Om jag vänder mig om" i höst, och nyligen avslutade hon inspelningen av danska "Dag & natt".

- Det är jättekonstigt att allt dyker upp på samma gång. Men nu ska jag åka till Skåne och bara ta det lugnt över jul, säger hon.

Karin Lindstedt

Publicerad: