Mejla

Stefan Hedmark

Första trailern för nya Mary Poppins

Här flyger Emily Blunt in i julens storfilm

TRAILER. En nygammal barnvakt är på väg att flyga in i våra liv igen. Det var över 50 år sedan vi såg henne sist.

Här är första trailern för ”Mary Poppins kommer tillbaka”.

Det var flera förhandstittar som hade premiär på amerikansk tv under natten till måndag då Oscarsgalan visades. Intressantast i filmväg var den första teasern för ”Mary Poppins kommer tillbaka”, Disneys nya version av klassikern ”Mary Poppins” från 1964.

Då var det Julie Andrews i huvudrollen som den charmiga men stränga, och lite magiska, barnflickan. Nu är det Emily Blunt och hon har mycket att leva upp till.

Den första filmen, som baserades på P L Travers böcker, blev en stor succé, fick många Oscarsnomineringar och är en klassiker. Tillsammans med ”Sound of music” (1965) blev ”Mary Poppins” Andrews stora genombrott.

Den här korta trailern hinner inte göra så mycket – vi får den magiska stämningen och hinner se Blunt som Poppins. Filmen utspelar sig 25 år efter originalet och är regisserad av en musikalmästare, Rob Marshall, som tidigare har gjort ”Chicago”, ”Nine” och ”Into the woods”.

Handlingen går ut på att Poppins gör ett återbesök hos de nu vuxna barnen från första filmen, här spelade av Ben Whishaw och Emily Mortimer.

Andrews själv kommer inte att medverka i filmen, men däremot gör 92-årige Dick Van Dyke comeback; han spelade den manliga huvudrollen i originalet. Rollistan har flera stora stjärnor i små roller, som Colin Firth, Meryl Streep och Angela Lansbury.

”Mary Poppins kommer tillbaka” har svensk biopremiär på juldagen.

Tom Hanks och Emma Thompson i ”Saving mr Banks” (2013).
Tom Hanks och Emma Thompson i ”Saving mr Banks” (2013).
Publisert:

LÄS VIDARE