Valter Skarsgård satsar internationellt

”Man får mer valmöjligheter”

Det är dags för nästa Skarsgård att ta steget ut i världen.

Valter Skarsgård lämnar nu Sverige för nya äventyr.

– Det är väl lite starten på den internationella karriären, säger han.

Redan som 8-åring var Valter Skarsgård, 20, med i sin första film och sedan dess har det blivit några stycken. Ännu en i raden av ”Skarsgårds” med en framgångsrik skådespelarkarriär. Nu är han redo för nästa steg.

– Jag ska göra ett internationellt filmjobb, jag åker imorgon bitti. Jag kan tyvärr inte säga något mer om det just nu, men det ska bli väldigt spännande. Så det är väl lite starten på den internationella karriären, säger Valter Skarsgård.

”Svårt att bara hålla sig till Sverige”

Trots att han hittills är väldigt nöjd med rollerna han har fått spela här i Sverige vill han inte begränsa sig.

– Jag tycker det kan vara roligare att jobba på engelska för då har man ju också en chans att jobba med fler människor och man får ännu mer valmöjligheter. Det är svårt att bara hålla sig till Sverige, det görs inte så många projekt här, säger han.

Tack vare Stellan Skarsgård blev Valter tidigt introducerad till filmvärlden. Men att heta Skarsgård i efternamn är inte alltid en fördel.

– Det har nog inte påverkat lika mycket som folk gärna tror att det gör. Jag valde själv att jag ville göra det här och jag har fått gå min egen väg. Men det kommer alltid finnas folk som så fort jag gör ett jobb säger att ”han fick det bara för att han heter Skarsgård”, säger Valter.

Fått en ny storebror

Nu är Valter Skarsgård aktuell i den nya tv-serien ”Svartsjön” där han spelar lillebror till huvudrollen Filip Bergs karaktär Johan. Men rollerna verkar ha övergått i verklighet.

– Filip lade upp en bild på Instagram häromdagen, han har skrivit på ett papper där han adopterar mig som lillebror, säger Valter Skarsgård.

Så du kände att du behövde fler bröder än du redan har?

– Ja, men precis. Jag hade inte tillräckligt många så jag skaffade en till.

”Svartsjön” har premiär den 20 oktober på TV3 och Viaplay.

Publisert: