Jordekorrarnas comeback är en fest – för vuxna

”Piff och Puff – Räddningspatrullen” är en reboot med riv i

”Piff och Puff – Räddningspatrullen”.
”Piff och Puff – Räddningspatrullen”.

FILMRECENSION ”Piff och Puff – Räddningspatrullen” är en reboot gjord på rätt sätt.

Varje gång du blinkar riskerar du att missa något.

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Piff och Puff – Räddningspatrullen

Regi Akiva Schaffer, John Mulaney, Andy Samberg, KiKi Layne, Will Arnett, Seth Rogen, Eric Bana, JK Simmons.


ANIMERAT/LIVE-ACTION Ännu en nostalgi-reboot i en tid besatt av dem. Men också en metafilm. En nöjesindustrisatir. Och en sorts andlig uppföljare till ”Vem satte dit Roger Rabbit” – Robert Zemeckis 80-talsklassiska hybrid av animerat och live-action.

Här är det alltså Piff och Puff som gör comeback. Disneys jordekorrar från 1943, som hade sin storhetstid 1989-1990, i den tecknade serien ”Räddningspatrullen”.

I filmens Los Angeles lever tecknade figurer sida vid sida med människor. Piff (John Mulaney) och Puff (Andy Samberg) träffades som unga, gav sig in i showbiz och blev stjärnor i sin egen tv-serie. Men när Puff försökte sig på ett sologig sprack både karriären och vänskapen, och nu säljer Piff försäkringar, medan Puff, som har ”CGI-opererat” sig, desperat försöker hålla sig relevant inom popkulturen.  

Men när en av deras gamla kollegor från ”Räddningspatrullen”-dagarna hör av sig och ber om hjälp, och strax därefter blir kidnappad, tvingas Piff och Puff jobba tillsammans igen, och bli en räddningspatrull, på riktigt.

Följer gör en orgie i roliga cameos, bekanta karaktärer i olika animationsstilar, Hollywood-drifter och självrefererande insiderskämt.

Kanske inte så roligt för barn. Men kreativt, fiffigt och väldigt kul för vuxna.


”Piff och Puff – Räddningspatrullen” har premiär på Disney+ den 20 maj.

Publisert:

LÄS VIDARE