Plastleksaker på äventyr

Syskonen möter olika världar.
Syskonen möter olika världar.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Playmobil - the movie
Regi Lino DiSalvo, med svenska röster av Julia Kedhammar, Anton Körberg, Theodor Strid.

ÄVENTYR En del filmer har något att säga.
Den här har något att sälja.
Tyska leksaksjätten Playmobil gör charmiga plastgubbar i behändig storlek, ca skala 1:24. Figurerna finns i olika världar: riddare, vilda västern, bilsport, pirater, science fiction, vikingar, storstadsliv med mera. Jätteföretaget har förstås sneglat på konkurrenter som Lego, Transformers och Barbie som lyckats lansera sina produkter på bioduken.
Här kommer alla världarna på en och samma gång.
Det börjar som spelfilm med mänskliga skådespelare. Två syskon i New York mister i upptakten sina föräldrar och när storasyster jagar efter lillebror som rymt till en leksaksmässa blir de båda strålade in i Playmobilvärlden. Och så blir de två huvudpersonerna animerade figurer.
Från vikingabatalj till biljakt till sjörövare till antikens Rom där olika krigare samlas för att slåss mot en T Rex. Någon har kastat in allt som finns i en påse och skakat om. Här finns även en James Bond-liknande agent och en rymdrobot.
Många prylar och en del action, men inte mycket handling att bry sig om. Storasyster ska befria lillebror som blivit tillfångatagen tillsammans med andra mäktiga krigare. Hon stöter på olika hinder/hjälpredor på vägen.

Det här äventyret har inte lika fyndigt manus som Lego-filmerna.
Mycket plast blir det.

Enhörning, robot och god fé.
Enhörning, robot och god fé.
Publisert: