Filmrecensioner

Bedövande långtråkig Sherlock Holmes

Av: 

Jens Peterson

John C Reilly och Will Ferrell i komedi utan bollkänsla.
John C Reilly och Will Ferrell i komedi utan bollkänsla.

FILM

Betyg: 1 av 5 plus

Holmes & Watson

Regi Etan Cohen, med Will Ferrell, John C Reilly, Kelly McDonald, Rebecca Hall, Rob Brydon, Pam Ferris, Lauren Lapkus.

 

KOMEDI Suck, så många poänglösa skämtförsök kring kokain och onani.

Misslyckade komedier är mer hopplösa att se än andra dåliga filmer. Den plågsamma tystnaden efter skratt som inte kommer. Man förstår vad de hoppades skulle vara lustigt. Man skrattar inte.

Filmen utspelas 1892 och försöker skapa en del fniss kring anakronismer genom att blanda in moderna fenomen. Och blinkningar åt andra filmer. Will Ferrell spelar Sherlock Holmes, John C Reilly är doktor John Watson, och ramen är som i andra berättelser kring Arthur Conan Doyles berömda detektiv. De två titelfigurerna turas om att vara enfaldiga, men visar också prov på smarthet.

Rob Brydon är polisen Lestrade som jämt behöver hjälp. Det är mästerbrottslingen Moriarty som ställer till problem, och det finns ett hot mot drottning Victoria som ber Sherlock Holmes rädda henne och imperiet. Ett plötsligt sång- och dansnummer gör ingen gladare.

Ralph Fiennes spelar Moriarty och syns hastigt. Steve Coogan och Hugh Laurie är också med i varsin scen, men de är alla bortkastade begåvningar i långtråkigheten.

Sherlock Holmes är filmhistoriens mest filmade figur – det är svårt att förstå varför de ville släpa upp honom på bioduken en gång till. Eller vad de driver med. Publiken?

ANNONS

Få naturligt vitare tänder hemma! Om du beställer idag kan du påbörja din behandling inom 1-2 dagar!

Extern länk från Dentway

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmrecensioner

Will Ferrell

John C Reilly