Mikael Persbrandt skrivs ur ”Beck”-filmerna

avChristoffer Nilsson

1 av 6 | Foto: NORDISK FILM
SISTA SHOWEN Mikael Persbrandt som Gunvald Larsson i ”Beck 27 – Rum 302”.

Det senaste året har varit turbulent för Mikael Persbrandt.

Nu stryks skådespelaren ur de kommande ”Beck”-filmerna, enligt flera insatta källor.

I januari förra året stod det klart att det totalt skulle bli åtta nya ”Beck”-filmer med Peter Haber, 62, och Mikael Persbrandt, 51, i huvudrollerna.

Persbrandt, som spelar den hetlevrade Gunvald Larsson i filmerna, uppges av flera av varandra oberoende källor inte vara med i de fyra filmerna i den nya sviten som inte är färdiginspelade.

”Beck”-producenten Tomas  Michaelsson på Filmlance har under onsdagen inte varit tillgänglig för telefonsamtal utan har i stället hänvisat till sms.

Vill inte förstöra för publiken

Han vill inte ge direkta kommentarer på de initierade uppgifterna om att Persbrandt försvinner ur filmserien.

”Vi spelar in våra Beck-filmer helt enligt plan. Vi avslöjar aldrig något om innehållet innan de har premiär eftersom vi inte vill förstöra upplevelsen för publiken”, skriver han.

Det håller inte som svar på en väldigt konkret fråga.

”Det är det enda svar jag har”, skriver Tomas Michaelsson.

Mikael Persbrandt spelade Gunvald Larsson för första gången i filmen ”Beck” 1997. Inför den nya filmsviten hade skådespelaren gestaltat rollfiguren 26 gånger.

Nöjesbladet har sökt Mikael  Persbrandt via agenten Tor-Ingemar Ehn. Han hade hand om skådespelaren så sent som i december men uppger nu att de inte längre arbetar tillsammans. Han hänvisar vidare till ett amerikanskt managementbolag som inte har gått att nå för en kommentar.

Dömdes för kokaininnehav

Förra året var Mikael  Persbrandt inblandad i en uppmärksammad narkotikahärva. Stockholms tingsrätt dömde skådespelaren till fem månaders fängelse för kokaininnehav. Straffet sänktes till villkorlig dom av Svea hovrätt i juli 2014.

Skandalåret fortsatte med ett storbråk under filmfestivalen i Tallinn. Den svenske stjärnan var ditflugen som en av de stora profilerna men vägrade lämna sitt hotellrum, uppgav arrangören.

– Vi ansträngde oss verkligen för att få hit honom och han är ett av de stora namnen i år. Festivalen har betalat flygbiljetter för två personer och gratis hotellrum för tre nätter, sa Maris Hellrand, pressansvarig för festivalen då.

Utlandskarriär

Trots skandalerna har skådespelarens utlandskarriär börjat ta fart. Efter en nedklippt roll i Peter Jacksons ”Hobbit”-filmer kunde Nöjesbladet nyligen avslöja att Persbrandt medverkar i regissören Guy Ritchies kommande riddaräventyr ”Knigths of the roundtable: king Arthur”. Inspelningarna av filmen har börjat.

Läs också: Skandalerna som skakat ”Beck” – ALLT du inte visste om succéserien

Allt det senaste från nöjesvärlden – och tyck till om alla nyheter – på Nöjesbladets Facebooksida!

ARTIKELN HANDLAR OM