Hollywoodstjärnans förbjudna dröm

FILM

Ryan Gosling förverkligade den i nya filmen

1 av 7 | Foto: ”The place beyond the pines” med bland andra Ryan Gosling och Eva Mendes.

Hollywoodstjärnan Ryan Gosling, 32, hade en hemlig och förbjuden dröm:

Att råna en bank.

– Jag förverkligade den åt honom, säger regissören Derek Cianfrance, om deras nya film ”The place beyond the pines”.

Paret har sedan tidigare ett framgångsrikt samarbete bakom sig, kärleksdramat ”Blue Valentine” (2010), som blev publiksuccé och gav Michelle Williams en Oscars-nominering.

Redan innan de spelade in den, de hade känt varandra ett tag och blivit nära vänner, avslöjade Ryan Gosling sin hemliga och väldigt förbjudna dröm för regissören.

Derek Cianfrance säger, på telefon till Nöjesbladet:

– Vi satt och pratade om livet i allmänhet och Jag frågade om han hade några drömmar kvar i livet. Han sa: Ja, en. Att råna en bank vore häftigt. Men jag vågar inte. Jag vill inte hamna i fängelse.

– Jag frågade hur han hade tänkt gå till väga. Och han berättade. Hur han skulle slå till mot en liten bank på landsorten. Hur han skulle ha mc-hjälm på sig så att ingen skulle känna igen honom. Hur han skulle fly på motorcykel, för då hinner ingen polisbil med honom. Hur han sedan skulle ha en kumpan som väntade med en skåpbil, där han körde in med motorcykeln där bak. Sedan var det bara att åka därifrån. Polisen skulle ju leta efter en kille på motorcykel. Inte en skåpbil.

– Jag sa till Ryan: Detta är fan inte sant! Precis en sådan historia har jag ju redan skrivit.

Gosling och Mendes blev ihop

Historien har nu blivit filmen ”The place beyond the pines”. Ett drama om familjeband, faderskap och kriminalitet, där Ryan Gosling är stuntföraren på mc/bankrånaren, Eva Mendes en kvinna han fått barn med och Bradley Cooper en polis som korsar deras vägar.

Det var under inspelningen som Ryan Gosling och Eva Mendes blev ihop. Nu är de ett av Hollywoods hetaste kändispar.

Derek Cianfrance vill inte skvallra om sin kompis privatliv, men säger:

– Jag hade svårt att hitta rätt person till den kvinnliga huvudrollen. Och så mycket kan jag väl säga, att det var en viss skådespelare som insisterade på att jag skulle provfilma just Eva Mendes…