"Jag kan göra sju filmer"

FILM

Depp säkrar familjeekonomin med piratfilmer

1 av 2 | Foto: Johnny Depp.

HOLLYWOOD

Piraten har blivit tam.

Nu tar Johnny Depp tillbaka USA-kritiken och jobbar för Disney.

-Man får andra värderingar när man skaffar familj, säger han till Aftonbladet.

Del två i Disneys trilogi om "Pirates of the Caribbean" - "Död mans kista" - är precis på väg ut. Men Depp, 43, är beredd att upprepa rollen som kapten Jack Sparrow betydligt längre än så.

-Jag gör sex eller sju såna filmer om de vill, säger han när Aftonbladet möter honom på Beverly Wilshire Hotel i Beverly Hills.

Blev tivoliattraktion

Det finns ingen anledning att misstro skådespelaren som bär hatt, svart t-shirt och slitna jeans. Han är numer så förknippad med piratrollen att han ger ansikte åt en åkattraktion på Disneyland med namnet "Pirates of the Caribbean".

En del av Depps entusiasm torde ha att göra med att han får 20 miljoner dollar per roll - motsvarande 150 miljoner kronor.

-Sånt blir viktigare när man är pappa, säger han.

Inte färdig med Jack

Men Depp, som har två barn med den franska sångerskan Vanessa Paradis, förnekar att det är den enda drivkraften.

-Jag tyckte inte att jag var färdig med Jack efter första filmen. Det finns fortfarande så mycket kvar att göra med honom, säger han.

När del ett spelades in höll Depp på att få sparken.

-Filmbolagscheferna visste inte vad de skulle tro. De trodde att jag drev med dem.

Kritiken försvann när filmen drog in närmare fem miljarder kronor.

Med det resultatet är det ingen överraskning att uppföljaren kretsar kring Sparrow. Och nu protesterade ingen när Depp porträtterade sin rollfigur som något av ett fyllo med en feminin sida.

-Haha! Jag antar att den feminina sidan har att göra med Jacks sätt att springa. Men jag såg en ödla som sprang på vattnet. Det var faktiskt den jag försökte efterlikna.

Läs mer

Magnus Sundholm