Finansiär hoppade av Michael Nyqvist-filmen

”En veterinär för mycket” försenad efter avhoppet

Foto: Christine Olsson/TT
Mikael Nyqvist.
FILM

Michael Nyqvists regidebut stoppades efter avhoppet.

Nu är projektet igång – men försenat med ett år.

– Det var en utländsk part, jag kan inte gå in på vem säger producent Börje Hansson till Nöjesbladet.

Michael Nyqvist har drömt om att regissera, det ske skulle förra sommaren i och med ”En veterinär för mycket”. Men Nyqvist för vänta, efter att en finansiär dragit sig ur.

– Det var framförallt finansieringsproblematik som gjorde att vi inte hann komma i gång. Det var en part som drog sig ur och då trasslade det till sig. Det blev lite besvärligt, men sedan fick vi ihop det igen, men då var klockan för mycket rent årtismässigt, då beslutade vi oss att det var bättre att skjuta fram det till nästa sommar. Vi var på väg in i vintern och vill ha en sommarfilm, säger filmens producent Börje Hansson.

Vilken part var det som drog sig ur?

– Det var en utländsk part, jag kan inte gå in på vem.

Varför drog de sig ur?

– Det är inget jag vill gå in på men det hängde ihop med andra omständigheter än filmen. Det var bolagsombildningar och uppköp och grejer, vi är vana vid sådant säger han.

Enligt honom ska inspelningarna dra in i sommar.

– Vi jobbar oförtrutet för att sätta igång det till i sommar, säger Börje Hansson.

Michael Nyqvist pratade om filmen under Cannesfestivalen i maj och kallade den en ”dramakomedi i samma brittiska anda som ’Allt eller inget’”.

– Det är bild av Sverige i dag, fast i en mindre ort, lite grann i radioskugga. Det handlar om den lilla ortens dilemma. Jantelag. Drömmar om att flytta därifrån. Edward, som jag spelar är en veterinär som vill därifrån, han drömmer om att köpa en båt och segla jorden runt, sa han då.