”Lisbeth Salander” allvarligt skadad

avSofia Sjölin

FILM

Rooney Mara förd till sjukhus efter olycka – nu skjuts ”Millennium”-inspelningen upp

Foto: Per-Olof Snns

Rooney Mara skadade sig allvarligt när hon förberedde sig för rollen som Lisbeth Salander.

Nu är Hollywood-inspelningen av ”Män som hatar kvinnor i fara.

I måndags drog inspelningen av den påkostade filmen igång. Scener med statister spelades in på Ingarö i Stockholms skärgård.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att Rooney Mara, 25, som ska spela Lisbeth Salander, har skadat sig så allvarligt i axeln att flera viktiga inspelningsdagar måste flyttas.

Den amerikanska skådespelerskan är i Stockholm sedan flera veckor tillbaka för att förbereda sig inför rollen som den excentriska datahackern.

Hon övar sig på att köra motorcykel och tränar hårt för att bygga muskler och lära sig slåss.

Dessutom går hon hos en språkcoach för att lära sig att bryta på svenska för rollen.

Tränar ikapp

I förrgår besökte Rooney Mara privatsjukhuset Sophiahemmet på Östermalm i Stockholm. I en gymsal inne på sjukhuset sågs hon rehabträna för att så snabbt som möjligt komma i form för rollen igen, allt för att inspelningarna ska påverkas så lite som möjligt.

– Det är under förberedelserna inför rollen som hon har skadat sig så allvarligt att hon inte kan spela in några scener nu, säger en person som har sett skådespelerskan på Sophiahemmet.

Malte Forssell, som är svensk projektledare för filminspelningen, påstår däremot att han inte känner till Rooney Maras skada.

– Inte vad jag vet, säger han till Nöjesbladet.

I 60-talsmiljö

Under nästa vecka planerar det amerikanska teamet att filma i Uppsala. Delar av Drottninggatan håller på att omvandlas till 60-talsmiljö för att användas i de tillbakablickar som är viktiga för filmens intrig. Men de scenerna ska inte påverkas av Rooney Maras skadade axel eftersom hennes rollfigur bara finns med i de nutidsscener som ska spelas in.

Runt om i Sverige

Totalt 31 inspelningsdagar planeras till Stockholms centrum och skärgård i höst och nästa vår. Under hösten kommer inspelningar också att äga rum i Katrineholm och Segersta utanför Bollnäs. Även Söderhamn och Gävle har nämnts som möjliga inspelningsplatser.