”Nu gör jag vad jag vill”

avTorbjörn Ek

Rupert Grint om den nya friheten efter Harry Potter

Watson, Grint och Radcliffe.

LONDON. Han har blivit Ron Weasley med hela världen efter tio år med Harry Potter.

Inte ens i Trollhättan kunde Rupert Grint, 22, gå obemärkt förbi.

– Jag blir alltid överraskad över hur långt de här filmerna har nått. Även verkligt avlägsna platser, säger han.

Foto: Foto: AP
trollkarlen diggar trollhättan Efter Harry Potter väntar nya roller för Rupert Grint. Kommande ”Comrade” spelades bland annat in i Trollhättan”. Vi hade väldigt roligt där”, säger han.

Möjligen har han odlat den långa luggen för att ha något att gömma sig bakom, men var han än går känner folk igen Rupert Grints röda hår efter rollen som Ron Weasley i nu åtta ”Harry Potter”-filmer.

Sen inspelningarna tog slut för ett år sedan har han hunnit vara i både Norge och Sverige:

– I en liten stad som hette Troll ...

Trollhättan?

– Ja, Trollhättan, vi hade väldigt roligt där!

Anledningen är inspelningen av den kommande filmen ”Comrade” som utspelar sig i Norge under andra världskriget. Men inte ens i Trollhättan kunde Grint undgå att bli igenkänd som sin paradroll.

– Yeah, jag har vant mig nu, men det är lite underligt. Jag blir alltid överraskad över hur långt de här filmerna har nått. Även verkligt avlägsna platser, säger han.

Kan inte vara anonym

Nöjesbladet får som enda svenska tidning en enskild pratstund med honom i London inför världspremiären av ”Harry Potter och dödsrelikerna, del 2”. Han skrattar bara på frågan om kändisskapet gjort det lättare för honom att ragga tjejer, men erkänner med ett skratt:

– Visst, man kan inte vara anonym, det är bara en del av allt och något vi har fått växa upp med. Men folk är alltid trevliga och säger snälla saker så ibland är det ganska trevligt att ha det.

”Befriande känsla”

Kyssen med Emma Watson i den nya filmen var däremot inte särskilt trevlig.

– Jag har ju känt henne sen hon var nio! Vi är nästan som bror och syster. Tanken på att kyssa henne kändes bara helt fel, så det krävdes en hel del koncentration.

Flera gånger under vårt korta möte hinner han komma tillbaka till livet efter filmserien, ”den nyvunna friheten” som han kallar det.

– Det är verkligen en befriande känsla. Att typ kunna göra vad man vill. Jag njuter av allt det, att kunna få göra mina egna val.