Ny stjärna i familjen film

FILM

Hallströms son Johan gör debut - på vita duken

1 av 3 | Foto: Förebilder Lasse Hallström och Lena Olin är inte de enda stjärnorna i familjen längre. Lasses son Johan har huvudrollen i filmen "Du & Jag" och Lena Olins son August ska plugga film i Paris.

I veckan fick regissören Lasse Hallström, 60, pris av kungen.

Nu gör sonen Johan Hallström långfilmsdebut som skådespelare.

- Jag skulle gärna vilja att vi arbetade tillsammans i framtiden, säger en stolt far.

Den Svenska handelskammaren i New York firade hundraårsjubileum tidigare i veckan. Då tilldelades den tvåfaldigt Oscarsnominerade regissören en utmärkelse för sitt framstående arbete i Hollywood.

- Jag känner mig väldigt hedrad och jag har aldrig tagit emot ett pris ur kungens hand tidigare. Det var överväldigande, säger Lasse Hallström.

Sonen har huvudroll

På tisdag åker Hallström till Sverige för att gå på filmpremiären av "Du & Jag" där sonen Johan spelar huvudrollen.

- Jag har försiktigt försökt avråda Johan från att bli skådespelare genom åren. Det är sådan konkurrens och man får inte bestämma över sitt öde själv. I stället är det andras godtycke som avgör hur man lyckas i jobbet.

- Men nu när han lyckats så bra tar jag tillbaka allting och välsignar hans yrkesval, säger en stolt och glad far med glimten i ögat.

Skulle du vilja regissera din son, precis som du gjort med din fru Lena Olin?

- Absolut. Jag skulle gärna vilja att vi arbetade tillsammans i framtiden. Och om vi flyttar till Sverige, som vi funderat på ett tag, blir det än enklare att förverkliga.

Gillar Gere

Men först; i vinter lanserar han sin nya film med den amerikanska titeln "The Hoax". Richard Gere spelar en man som blåser en känd förläggare på en stor summa pengar.

- Han är fantastisk. Han gillar mitt sätt att jobba med improvisation och sista minuten-impulser. Vi fann verkligen varandra.

Lasse Hallström om:

Foto: Richard Gere.

Robert Andersson