Filmfestivalen i Berlin 2016

Michael Moore sjuk - ställer in i Berlin

Av: 

Filip Joelsson

FILM

Vårdas på sjukhus för lunginflammation

Dokumentärfilmaren Michael Moore vårdas på sjukhus för lunginflammation och missar därför Berlins filmfestival, rapporterar BBC.

Michael Moore skulle ha varit i Berlin för att marknadsföra sin nya film "Where to invade next". Men lunginflammation hindrar den kontroversielle dokumentärfilmaren från att lämna sjukhuset.

Moore skyller insjuknandet på den stress som uppstått när han marknadsfört sin nya film, samtidigt som han aktivt har deltagit i kampanjen för demokraternas presidentkandidat Bernie Sanders.

– Jag har marknadsfört min nya film, plus att jag har åkt till Flint för att hjälpa folk i min hemstad, plus att jag har hjälpt Bernie Sanders, plus att jag har gjort ett dussin andra saker...jag läste någonstans att man inte ska bränna sitt ljus i båda ändarna, skriver Michael Moore på sin facebooksida.

Dokumentärfilmaren, känd för filmer så som "Bowling for Columbine", "Sicko" och "Fahrenheit 9/11", beklagar sin frånvaro i ett uttalande.

– Michael är uppriktigt ledsen över att inte kunna vara på plats i Berlin för att dela det här ögonblicket med fansen, säger en talesperson till BBC.

ANNONS EXTERN LÄNK

Pro behandlingar anpassade för hemmabruk - 25% på Swiss Clinic hos NordicFeel här

NordicFeel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmfestivalen i Berlin 2016

Michael Moore

Filmfestivalen i Berlin

Bernie Sanders