Emma Stone

”Zombieland” håller för att skratta åt en gång till

Av: 

Jan-Olov Andersson

FILM

Betyg: 3 av 5 plus

Zombieland: Double tap

Regi Ruben Fleischer, med Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Emma Stone, Abigail Breslin.

komedi

Behöver världen en uppföljare till tio år gamla ”Zombieland”?

Ja, åtminstone om den är så pass rolig som nya filmen stundtals är.

Så mycket zombier som har hållt på att ta över en postapokalyptisk värld i filmer och tv-serier under många år nu, är det fan inte lätt att skapa något originellt.
Ruben Fleischer lyckades faktiskt med det för tio år sedan, när Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Emma Stone och Abigail Breslin drev omkring i USA på flykt undan de levande döda. Med stor respekt för genren, lyckades han både driva med och lite grann förnya den. Fräckt bildspråk, galen humor, överdrivet våld, men alltid mer roligt än otäckt. Och så hade Bill Murray en obetalbar roll som sig själv.
Tio år senare reser kvartetten fortfarande runt i USA. Bor ett tag i Vita huset och tar sedan sikte på Graceland i Memphis. Zombierna är inte så många, men har blivit farligare. Längs vägen möter de bland annat en cool stenhård kvinna (Rosario Dawson) och en sanslöst korkad blondin (Zoey Deutch). Samma typ av humor en gång till.
Tar man på sig de strängaste filmkritikerglasögonen, är det ju, egentligen, rent trams. Låter man sig bara roas av genredriften, är det stundtals väldigt kul, om än lite tjatigt ibland.
Och lämna inte biografen när eftertexterna börjar rulla, för då händer det saker…

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Emma Stone

Jesse Eisenberg

Woody Harrelson

Bill Murray

Zombie