Första trailern för Peter Jöbacks julfilm

Familjemys och bråk i ”Jag kommer hem igen till jul”

FILMTRAILER. Peter Jöback står redo att bjuda på julkänslor i biofilmen ”Jag kommer hem igen till jul”.

Här är första trailern.

– Filmen tar upp temat att våga stå för vem man är, omfamna sin historia och låta gömda familjehemligheter segla upp till ytan, säger Peter Jöback.

Det är snö, julgranskulor, godis och familjemys för hela slanten i ”Jag kommer hem igen till jul”, en dramakomedi som bygger på en idé av Peter Jöback, 48. Artisten begår sin huvudrollsdebut, men omges av stora filmnamn som Suzanne Reuter, Johannes Kuhnke, Jennie Silfverhjelm och Loa Falkman.

Jöback spelar Simon, en världsartist som kommer hem till byn för att fira jul med familjen. Där bor hans bror Anders (Kuhnke) som leder den lokala kyrkkören. När de möts igen efter en lång tid står det klart att Anders alltid har känt det som att han står i sin berömde brors skugga.

Konflikterna puttrar, öppet (som när Anders ilsket står och hugger i ett träd) och lite så där härligt passivt aggressivt som när mamman (Reuter) artigt påpekar för sin son att han börjar se förfärligt gammal ut.

”Inspirerad av min egen historia”

Nu har första trailern släppts.

– Jag har burit idén till den här filmen med mig väldigt länge, den är inspirerad av min egen historia, men utvecklad vidare till en spelfilm. Det är på många sätt en klassisk julfilm som rymmer mycket humor, musik och värme, säger Peter Jöback i en kommentar till Nöjesbladet.

Att det är ett personligt projekt är tydligt.

– Filmen tar upp temat att våga stå för vem man är, omfamna sin historia och låta gömda familjehemligheter segla upp till ytan, säger han.

Har filmat utomlands

Regisserar gör Ella Lemhagen, som på sätt och vis också kommer hem igen, efter att ha filmat utomlands. Den senaste svenska filmen hon gjorde var ”Pojken med guldbyxorna” (2014).

”Jag kommer hem igen till jul” har biopremiär den 8 november.


Glöm inte att gilla Nöjesbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

Publisert:

LÄS VIDARE