Filmrecensioner

Timothée Chalamets charm lyckas inte rädda sunkigt drama med banal dialog

Av: 

Sylvia Balac

FILM

FILMRECENSION. ”Hot summer nights” är snygg att titta på, men innehållsmässigt är noirdramat med Timothée Chalamet helt tomt.

Timothée Chalamet som Daniel.
Timothée Chalamet som Daniel.

Betyg: 1 av 5 plus

Hot summer nights

Regi Elijah Bynum, med Timothée Chalamet, Maika Monroe, Alex Roe.

DRAMA Tonårige Daniel har astma och en död pappa. Det är allt vi får veta om Timothée Chalamets rollfigur som på något mystiskt sätt ska förklara varför han dras in i eskalerande droghandel i Cape Cod 1991. Han förförs först platoniskt av tuffe killen Hunter Strawberry, och sedan romantiskt av dennes syster Kay, som är sexbomb på utsidan och mjuk oskuld på insidan. Men han måste hålla relationen med systern hemlig för brodern, som i princip lovar att döda honom om han kommer henne nära. Hunter i sin tur måste hålla sin relation med polischefens dotter hemlig, för annars riskerar HAN att dödas.

”Hot summer nights” är snygg att titta på, som en riktigt lång, välgjord musikvideo. Men dialogen är banal och manuset slappt. Kanske finns här försök till humor och satir, men mest känns allt som en riktigt sunkig studie i hederskultur. Chalamets pojkaktiga charm kan man i stället njuta av i två betydligt bättre filmer från samma år: ”Call me by your name” och ”Lady Bird”.

Finns att hyra och köpa på flera streamingsajter.

ANNONS

Spana in Cerveras rea-sortiment online och klicka hem dina favoriter innan de tar slut!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmrecensioner

Timothée Chalamet